Galaxy J5 (2016) krijgt update met januari security patch

Voor de Galaxy J5 (2016) is nu de update beschikbaar met de security patch van de maand januari.

samsung-galaxy-j5-2016-review-3 Galaxy J5 (2016) krijgt update met januari security patch

De Galaxy J5 (2016) is dan misschien een van de goedkoopste smartphones in Samsung’s aanbod, maar het toestel wordt de laatste tijd toch erg netjes up-to-date gehouden op beveiligingsgebied. Enige weken na de update met de december patch volgt nu dus de update met de januari patch.

De update brengt de Galaxy J5 (2016) in veel Europese landen, waaronder Nederland, naar firmwareversie XXU2AQA7. Via het Toestel-info scherm kun je doortikken naar het Software-info scherm, waar te zien valt dat de datum onder het kopje Niv. Android-beveiligingspatch nu 1 januari 2017 is.

galaxy-j5-2016-januari-patch-update-xxu2aqa7 Galaxy J5 (2016) krijgt update met januari security patch

Heb jij de update ook al geïnstalleerd, en nog andere veranderingen ondekt, naast de nieuwe security patch? Laat het ons hieronder weten!

Beste Galaxy J5 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

    • Michel zegt

     Dan is de kans groot dat je géén origineel Nederlands toestel hebt, waardoor jij de update nog niet kreeg. Voor de Nederlandse toestelversie is de update namelijk zeker beschikbaar op Samsung’s servers.

     • Michel zegt

      Nee, typenummer is wel hetzelfde overal in Europa. Als je in de telefoonapp *#1234# invoert, krijg je aantal codes te zien. Wat staat er bij CSC?

     • Michel zegt

      Hm, dat is inderdaad een Nederlandse 🙂 nog steeds geen update gehad? En als je het handmatig probeert? (Instellingen -> Toestel-info -> updates handmatig downloaden)

     • Michel zegt

      Vreemd, vreemd. Eventueel kun je nog de app Sammobile Device Info installeren, en dan daarin onder het kopje Firmware de Productcode opzoeken. Dan weet je in ieder geval zeker of het toestel van oorsprong Nederlands is.

     • Michel zegt

      Dat is inderdaad een compleet Nederlands toestel… geen idee waarom de update bij jouw nog niet te downloaden is, dan. Hopelijk komt ie toch nog!

     • Harold zegt

      Ik ga een mailtje naar Samsung sturen om te vragen hoe het precies zit. Want dit klopt niet.
      Nog steeds heb ik geen update.

     • Michel zegt

      Heeft iemand ooit handmatig een firmware op het toestel geinstalleerd/geflashed? Heb je eerder al wel gewoon updates vanzelf gekregen?

   • Harold zegt

    Ik heb altijd de updates vanzelf gekregen. Ik heb tot nu toe de december patch. Ik heb samsung een bericht gestuurd hierover. Nu is het wachten op antwoord.

 1. Patjess Place zegt

  Heb vanmorgen ook een update gehad, maar voor de galaxy s6 edge (hoort hier niet thuis, maar wou het even laten weten). Bevat ook de security patch van januari 2017. Buildnumber MMB29K.G925FXXUSDQAG

 2. Loes zegt

  Inmiddels maart en op mijn NL J5 2016 ook nog decemberpatch. En dan denk je.. ik koop eens een keer niet een ouder apparaat, maar geef wat geld uit zodat het wat betreft updates even mee kan..

 3. Heracles zegt

  Ook ik heb een volledig Nederlands toestel (J510FNPHN2APL2) maar draai nog steeds het patchlevel van afgelopen December :(. Iemand enig idee waarom een iets nieuwere versie nog niet binnenrolt?

   • Heracles zegt

    Helpt helaas niet 🙁 . Cache partitie geleegd en zou wellicht een factory reset moeten uitvoeren om de update te verkrijgen. Nog andere tips?

    • Michel zegt

     Hm, nee, dat zou eigenlijk niet uit moeten maken daarvoor. Je zou de Sammobile Device Info app kunnen installeren, en de exacte product code kunnen opzoeken om te checken of het toestel inderdaad een Nederlands toestel is, of dat er alleen een Nederlandse firmware op staat.

 4. Loes zegt

  Ik heb wel ergens gelezen dat het via Samsing Kies wel moet lukken. Heeft iemand dit op de telefoon? Voor ik weer al die Samsung ellende installeer ben ik benieuwd of het inderdaad via Kies wel lukt.

Praat mee