AI-assistent Galaxy S8 (Plus) beheert ook je afspraken: Bixby Reminder

Een Europese merknaamregistratie onthult een nieuwe functie van de AI-assistent van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus: Bixby Reminder.

samsung-bixby-reminder-trademark-1024x107 AI-assistent Galaxy S8 (Plus) beheert ook je afspraken: Bixby Reminder

Eerder al ontdekten we dat de kunstmatig intelligente assistent van de aankomende Galaxy S8 (Plus) Bixby gaat heten. Later bleek dat Bixby allerlei extra functies heeft, waaronder Bixby Pay, en Bixby Vision. En nu komt daar Bixby Reminder bij.

In de Europese Unie wil Samsung deze term – Bixby Reminder dus – als merknaam laten beschermen, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde aanvraag (PDF). Dit document zelf laat natuurlijk niet veel los over wat Bixby Reminder precies is, maar de naam zelf zegt een hoop.

Het is dan ook niet onlogisch dat Bixby, die naar verluid overal in de Galaxy S8 en S8 Plus geïntegreerd is, ook afspraken en herinneringen kan maken en beheren – en dat dan via gesproken commando’s.

samsung-bixby-reminder-trademark-doc AI-assistent Galaxy S8 (Plus) beheert ook je afspraken: Bixby Reminder

Van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus wordt verwacht dat ze beide een XXL edge-scherm hebben, met een diagonaal van respectievelijk 5,8 en 6,2 inch. Aan de voorkant van de toestellen zal geen Home knop meer te vinden zijn, maar wel komt er waarschijnlijk een compleet nieuwe toets aan de zijkant bij: de ‘Bixby knop’, om de hierboven beschreven AI-assistent te starten.

De onthulling van de toestellen wordt eind maart verwacht, waarna ze half april in de winkel zullen verschijnen.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee