Aardige renders Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus duiken op (en een minder aardige foto)

Een nieuwe setje renders geeft een aardig beeld van het mogelijke design van de aankomende Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

samsung-galaxy-s8-en-s8-plus-render-5-1024x580 Aardige renders Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus duiken op (en een minder aardige foto)

Via de Indiase website MySmartPrice duikt een hand vol renders op die de site van de bekende telefoonroddelaar @OnLeaks kocht. We zien hetzelfde toestel dat de laatste tijd wel vaker op allerlei afbeeldingen te zien was, en waar gedacht wordt dat het aardig dicht bij het definitieve design ligt.

Netjes conform alle geruchten zien we in ieder geval een 5,7 of 5,8 inch Galaxy S8 naast een 6,1 of 6,2 inch Galaxy S8 Plus. Beide toestellen borduren voort op het design van de Galaxy S7 Edge, met als grootste verschil natuurlijk de ontbrekende Home knop – en het extra grote scherm dat daardoor aan de voorkant past.

Dit scherm is langwerpiger dan we gewend zijn, zodat er altijd plaats in beeld is voor de benodigde navigatietoetsen. Verder zien we aan de voorzijde van de Galaxy S8 (Plus) alle benodigdheden voor een irisscanner, die een belangrijke rol in de beveiliging van de toestellen moet gaan spelen.

De vingerscanner verhuist, aldus dit ontwerp, naar de achterzijde van de Galaxy S8 en S8 Plus. Curieus is en blijft hier vooral de plaatsing ervan. Op de compactere Galax S8, die iets groter is dan de huidige Galaxy S7, zou deze scanner nog binnen het bereik van je vingertoppen liggen, maar op de Galaxy S8 Plus is dit voor de meesten niet het geval – tenminste, als de genoemde afmetingen van respectievelijk 149 x 68 millimeter en 159 x 74 millimeter kloppen.

Verder ontbreken stereoluidsprekers, maar aan de onderkant is wel degelijk een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aanwezig, evenals de verwachte USB type-C aansluiting. De camera is vermoedelijk van hetzelfde 12 megapixel, dualpixel autofocus type dat het zo goed doet in de Galaxy S7.

Rekenwerk wordt straks in de Europese versie van de Galaxy S8 (Plus) vermoedelijk verricht door Samsung’s eigen Exynos 8895 octacore 10nm processor, bijgestaan door 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslag. Een microSD-slot zorgt voor uitbreidbaarheid, en energie wordt in de S8 en S8 Plus geleverd door respectievelijk een 3250 en 3600 mAh batterij.

Of de getoonde plaatjes accuraat zijn, zal pas eind maart blijken, als Samsung de beide Galaxy S8 modellen officieel aan de wereld voorstelt. In de loop van april liggen ze vervolgens daadwerkelijk in de winkels. Wil jij een bericht van ons ontvangen, wanneer het zover is? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Update – inmiddels doet ook een vermeende foto (via) van de Galaxy S8 de ronde, maar laten we wel wezen: die is nogal fake. Of het scherm van de S8 is nogal rottig gesneden in de hoek.

galaxy-s8-fake Aardige renders Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus duiken op (en een minder aardige foto)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee