T-Mobile’s Galaxy J3 (2016) krijgt update met nieuwe security patch

De Galaxy J3 (2016), zoals deze door T-Mobile verkocht wordt, krijgt vanaf vandaag een update met een nieuwere security patch.

vergelijking-samsung-galaxy-j1-2016-versus-galaxy-j3-2016-verschillen-1 T-Mobile's Galaxy J3 (2016) krijgt update met nieuwe security patch

Hoewel Samsung voor veel van haar smartphones tegenwoordig zeer regelmatig updates met security patches uitbrengt, moet de – toegegeven goedkope – Galaxy J3 (2016) zich met minder regelmatige updates tevreden stellen. De branded toestelversie van T-Mobile – lees: de J3 (2016) die direct bij T-Mobile zelf is gekocht – krijgt er nu in ieder geval wel één.

De update brengt het toestel naar firmwareversie XXU0APK2. Als je via Instellingen naar Toestel-info gaat en vervolgens naar Software-info, zie je onder het kopje Niv. Android-beveiligingspatch nu de recentere patchdatum van 1 november – nog niet super-up-to-date, maar een stuk beter dan voorheen.

Marshmallow op de Galaxy J3 (2016)

Als we het nu dan toch hebben over de Galaxy J3 (2016) en update, dan nog een klein puntje over Android 6.0.1 Marshmallow. Het is alweer even geleden dat wij meldden dat het toestel inderdaad een update naar Marshmallow zou krijgen. Dit baseerden wij op het feit dat de J3 (2016) in Zuid-Korea wel op de nieuwere software draait.

Normaal gesproken is Samsung niet altijd even snel met het aanbieden van dergelijke updates, maar áls hij er is, dan wordt deze ook overal uitgerold. Voor de J3 (2016) geldt dit vooralsnog dus niet – vermoedelijk door het feit dat de hardware van de verschillende toestelversies die in verschillende landen verkocht worden niet identiek is.

Inmiddels lijkt de kans klein dat de J3 (2016) nog een update naar Marshmallow krijgt. Of het nog gaat gebeuren weten wij ook niet. Er zijn helaas geen andere tekenen dat het toestel de sprong nog gaat maken.

Beste Galaxy J3 (2016) deals per provider

Reacties

 1. Peter steinmeijer zegt

  Hallo

  Vraag 1:: ik heb sinds gisteravond ( 2-02-2017 ) wanneer ik op de startknop .druk opeens foto’s op mijn scherm. Is dit een update of heb ik iets in werking gezet ? Hiervoor had ik het scherm met de iconen. U merkt dat ik een telefoon beginneling ben.

  Vraag 2 : waar op mijn.telefoon kan ik geinstalleerde updates vinden ?

  P.S Ik heb een Samsung J 3 telefoon

 2. Michel zegt

  Wat betreft die foto’s op je scherrm: kan ik niet zo 123 zeggen wat daar gebeurt. Zij het foto’s van contacten? Kun je ze opzij vegen zodat je andere dingen te zien krijgt?

  Je kunt geen lijst zijn met geinstalleerde updates. De software wordt eenvoudigweg bijgewerkt, de update is geen extraatje die wordt toegevoegd. In ieder geval ligt het eerste (foto’s) niet aan de update.

Praat mee