Samsung wil flipcover met secundair e-ink display patenteren

In Zuid-Korea is vandaag een patentaanvraag gepubliceerd die Samsung indiende voor een flipcover met een secundair display met electronische inkt.

samsung-flipcover-e-ink-display-1 Samsung wil flipcover met secundair e-ink display patenteren

Bij het Korean Intellectual Property Office is vandaag een patentaanvraag gepubliceerd, waarin Samsung een hoesje beschrijft met een ingebouwd scherm. Opvallend is, dat dit een e-ink scherm is, waarvan de aanraakgevoeligheid kan worden uitgeschakeld om hem nog energiezuiniger te maken.

In de aanvraag – net geen jaar geleden ingediend, PDF – getiteld A hybrid secondary screen smart cover with e-ink zien we een hoes met, in feite, twee vensters. Het kleine venster is een venster zoals we deze al kennen van Samsung’s S View hoesjes – het grote ‘venster’ is een display met electronische inkt, bekend van e-readers. Het kleine S View venster toont de interface – op het scherm van de telefoon zelf – waarmee het grote e-ink scherm bediend kan worden, als de aanraak functionaliteit daarvan is uitgeschakeld om stroom te besparen.

samsung-flipcover-e-ink-display-2 Samsung wil flipcover met secundair e-ink display patenteren

220: e-ink display, 320: transparant S View venster

Met een dergelijke hoes ontstaat in feite een Always On Display dat veel informatie kan weergeven – complete afbeeldingen, maar uiteraard ook teksten – zonder dat het energieverbruik van de smartphone significant stijgt.

Of we een dergelijke flipcover straks als Galaxy S8 hoesje terug gaan zien is natuurlijk niet te voorspellen – maar het idee is interessant, en we zijn benieuwd of Samsung het ooit daadwerkelijk zal uitwerken tot een commercieel product.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Senake zegt

    This could be a great way to increase screen real estat. A Microsoft Surface type ultra thin keyboard, if the screen was on the inside and had bezel mounted touch sensing…would be very useful for work.

Praat mee