Samsung werkt aan desktop-modus, mogelijk voor de Galaxy S8

Uit een opgedoken slide blijkt dat Samsung aan een speciale desktop-modus werkt voor haar smartphones. Mogelijk zien we hier zelfs een feature bestemd voor de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

samsung-desktop-modus-galaxy-s8-1024x576 Samsung werkt aan desktop-modus, mogelijk voor de Galaxy S8

Via AllAboutWindowsPhone duikt uit een slide uit een presentatie op, waar te zien is dat Samsung werkt aan een desktop-modus – Samsung Desktop Experience – voor haar Galaxy telefoons. Het koppelen van een telefoon aan een monitor, en eventueel muis en keyboard via Bluetooth, levert een interface op inclusief bureaublad, en verschillende, verplaatsbare vensters.

Hoewel niet expliciet genoemd, gaan onze gedachte natuurlijk direct naar de aankomende Galaxy S8. Met een dergelijke modus zou dit toestel duidelijk aan kracht winnen voor gebruikers die hun smartphone af en toe ook willen gebruiken voor serieuze, al dan niet zakelijke, toepassingen. De functionaliteit doet denken aan Microsoft’s Continuum, maar dan zonder inmenging van Windows 10.

Of dit alles inderdaad het geval is, blijkt tegen april, als Samsung haar nieuwe toptoestellen officieel onthult. Voor nu is het in ieder geval één van de mogelijke features, die wel of niet met het toestel meekomt.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee