Samsung Gear VR patentaanvraag hint naar PC connectiviteit, 4K UHD schermresolutie

Een patentaanvraag van Samsung laat ons een glimp opvangen van mogelijke toekomstplannen voor de Gear VR virtual reality headset. Te zien: schermen met een 4K UHD resolutie, én de optie de Gear VR met een PC te verbinden.

samsung-gear-vr-patent-pc-connect-4k-uhd-6 Samsung Gear VR patentaanvraag hint naar PC connectiviteit, 4K UHD schermresolutie

Het recent in Zuid-Korea gepubliceerde patent Head mounted display apparatus (PDF) laat er geen gras over groeien, en toont verschillende ideeën voor de toekomst van de Gear VR. Zo zien we bijvoorbeeld dat Samsung in de toekomst inderdaad VR-technisch graag op de 4K UHD-toer zou willen gaan – iets dat recent nog als gerucht opdook over een mogelijke Galaxy Note 8.

Een ander gerucht van wat langer geleden had het over Samsung’s plannen voor een stand-alone virtual reality headset. Dit nieuwe patent laat een soort middenweg zien, waarbij de Gear VR weliswaar het scherm gebruikt van een Galaxy telefoon, maar naar behoefte verbonden kan worden met een PC.

samsung-gear-vr-patent-pc-connect-4k-uhd-2 Samsung Gear VR patentaanvraag hint naar PC connectiviteit, 4K UHD schermresolutie

Als dit gebeurt, dat wordt content, rekenkracht, en stroom geleverd door de PC – geen overbodige luxe, bij een 4K UHD resolutie – terwijl van de telefoon en Gear VR zelf sensors en het scherm in gebruik blijven.

Daarnaast lijkt het patent ook te suggereren dat een aparte displaymodule gebruikt kan worden als de Gear VR aan een PC verbonden is – een smartphone, met eigen processor, is dan niet per se nodig.

samsung-gear-vr-patent-pc-connect-4k-uhd-4 Samsung Gear VR patentaanvraag hint naar PC connectiviteit, 4K UHD schermresolutie samsung-gear-vr-patent-pc-connect-4k-uhd-5 Samsung Gear VR patentaanvraag hint naar PC connectiviteit, 4K UHD schermresolutie

De taakverdeling wanneer een Gear VR met smartphone met een PC verbonden is

Overigens zien we in dit patent ook weer allerlei tracking mogelijkheden – positie, beweging, ogen – terug die we een tijdje terug al in een andere patentaanvraag tegenkwamen.

Zoals altijd geven we ook bij dit patent weer de gebruikelijke disclaimers. Het is niet te voorspellen of, laat staan wanneer, Samsung de hierboven getoonde mogelijkheden aan haar Gear VR concept gaat toevoegen. Via dze anderhalf jaar geleden ingediende aanvraag krijgen we een blik op de mógelijke toekomstige ontwikkelingen van Samsung’s VR-platform – niks meer, maar ook niks minder.

Galaxy deal tips

Praat mee