Patentaanvraag toont Samung’s idee voor een dual lens camera

Een in Zuid-Korea gepubliceerde patentaanvraag toont Samsung’s ideeën over een dual lens camera, waarbij een telelens een object kan volgen, binnen het blikveld van een groothoeklens. Echter, of deze straks in de Galaxy S8 zit is maar de vraag.

samsung-dual-lens-camera-patent-wide-angle-telephoto-1-1024x584 Patentaanvraag toont Samung's idee voor een dual lens camera

Een aanvraag voor een patentregistratie die vandaag in Samsung’s thuisland werd gepubliceerd draagt de Digital photographing apparatus and the operating method for the same (PDF). In de bijbehorende documentatie zien we een smartphone met aan de achterzijde een dual lens camera. Één van de lenzen is een groothoeklens, de andere een lens die het beeld optische flink vergroot.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar verder amper noemenswaardig. Interessanter is de functie die Samsung wil laten patenteren. Het idee is namelijk, om een object, zichtbaar met de groothoeklens, automatisch te laten volgen door de telelens. Al voorbeeld, zien we een scene met een snowboarder, waarvan dus zowel het brede plaatje wordt opgenomen, terwijl ook de sporter zelf flink ingezoomd kan worden gevolgd en vastgelegd.

samsung-dual-lens-camera-patent-wide-angle-telephoto-2 Patentaanvraag toont Samung's idee voor een dual lens camera

De vraag is natuurlijk of en wanneer Samsung dit snufje in een Galaxy telefoon zal inbouwen. Tenslotte deden enige tijd terug geruchten de ronde, dat de aankomende Galaxy S8 een dual camera zou kunnen hebben. Recent werd echter duidelijk dat dit plan waarschijnlijk op losse schroeven staat, en Samsung voor de aankomende generatie toptoestellen nog zou kiezen voor een meer traditionele cameravariant.

Wij verwachten dus niet dat we al het bovenstaande – waar Samsung al enige tijd aan werkt, getuige het feit dat de aanvraag al in de herfst van 2015 werd ingediend – in de Galaxy S8 en/of Galaxy S8 Plus gaan aantreffen. Maar dat neemt niet weg, dat het nu meer dan duidelijk is dat Samsung serieus bezig is met het ontwikkeling van eigen dual cam concepten – ongeacht wanneer we deze uiteindelijk in een Galaxy gaan terugzien. Misschien iets om in het achterhoofd te houden mocht er later dit jaar een Galaxy Note 8 in de pijpleiding zitten?

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee