Koreaans nieuws: ja, de Galaxy Tab S3 wordt op het MWC gelanceerd

Vorige week vermoedden we het al, en nu komt ook uit Samsung’s thuisland bevestiging dat de Galaxy Tab S3 zijn debuut zal maken tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

samsung-galaxy-tab-s3 Koreaans nieuws: ja, de Galaxy Tab S3 wordt op het MWC gelanceerd

Het heeft er alle schijn van dat Samsung eindelijk weer een echte, nieuwe high-end tablet wil gaan lanceren – een Galaxy Tab S3, nemen we voor het gemak maar aan. Afgelopen weken werd de 9,7 inch versie ervan al gecertificeerd, en ook de belangrijkste technische specificaties kwamen we te weten.

Uit Zuid-Korea komt nu het nieuws dat Samsung inderdaad van plan zou zijn de Galaxy Tab S3 te lanceren tijdens het Mobile World Congress, dat vanaf 27 februari in Barcelona plaatsvindt. Tijdens die beurs lanceren de Koreanen meestal hun niet topmodel smartphone, maar we weten al dat de Galaxy S8 daar niet zijn opwachting gaat maken. De uitnodiging voor het persevenement voor de Tab S3 zouden spoedig verstuurd worden.

Praktisch gezien, betekent dit dat de Galaxy Tab S3 dus over een week of vier daadwerkelijk aan de wereld getoond zal gaan worden. Wanneer de tablet, waarvan tot nu toe alleen een 9,7 inch versie opdook, daarna in de Nederlandse winkels ligt is nog niet bekend. In Zuid-Korea moet hij al in de loop van maart in de schappen belanden, met een adviesprijs van – omgerekend – € 560,-. De kans is groot dat hij hier voor minder verkocht zal worden.

De Galaxy Tab S3 is, voor zover we nu weten, uitgerust met een 9,7 inch met 2048 x 1536 pixels, Qualcomm’s Snapdragon 820 processor en 4 GB werkgeheugen. De tablet draait waarschijnlijk direct vanaf het begin op Android 7.0 Nougat.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee