Komst Samsung DeX dock voor de Galaxy S8 bevestigd door trademark registraties

De komst van een speciale Desktop eXtension dock voor de Galaxy S8 wordt bevestigd door een aantal merknaamregistraties in Europa, de VS en Zuid-Korea.

samsung-dex-tm-kor-1024x413 Komst Samsung DeX dock voor de Galaxy S8 bevestigd door trademark registraties

Een tijdje terug al dook een afbeelding op van een speciale ‘desktop modus‘ waarmee Samsung de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zou willen uitrusten. Deze stand zou samenhangen met een nieuwe dock, waarvan gisteren duidelijk werd dat deze mogelijk de naam DeX – Desktop eXtension krijgt. En nu kunnen wij op grond van een aantal trademarks bevestigen dat dit alles inderdaad klopt: Samsung DeX of DeX Station is in de EU, de VS en Zuid-Korea als merknaam aangevraagd.

In alle aanvragen wordt al snel duidelijk waarom het gaat: ‘software for controlling user interface mode adaption’ en ‘projecting the screen of mobile device to displays via computer peripheral devices and wireless networks’. Met deze dock kun je straks je Galaxy S8 (Plus) gebruiken als heuse desktopvervanger – tenminste als je bijvoorbeeld onderweg bent. Neem een Bluetooth muis en/of keyboard mee, en je kunt overal je werk doen, althans, dat is het idee.

De DeX Station dock is natuurlijk slechts één van de accessoires die Samsung uit gaat brengen, naast het meer gewone aanbod aan Galaxy S8 hoesjes en covers. Over een prijs is op dit moment nog niets bekend.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee