Hoesjesmakers maken renders, suggereren Galaxy S8 met 3,5mm jack en stereo speakers (update)

Als paddestoelen uit de grond schieten Galaxy S8 renders gemaakt door hoesjesmakers het internet op. Leuk? Ja. Geloofwaardig? Tja. Update 13 januari: Inmiddels hebben ook MobileFun/Olixar (via) zich in het ‘render-strijdgewoel’ gemengd. Of dit the real things is durven we niet te zeggen – onze onderbruik blijft sceptisch, zeg maar. Aan de andere kant, mocht het plaatje inderdaad gebaseerd zijn op concrete informatie vanuit Samsung zelf, dan is dit wel de eerste, goede blik op de Galaxy S8:

samsung-galaxy-s8-render Hoesjesmakers maken renders, suggereren Galaxy S8 met 3,5mm jack en stereo speakers (update)

De Galaxy S8 in een dunne, transparante hoes die maar weinig aan de verbeelding overlaat

Deze hoes toont in ieder geval een flits/hartslagsensor die, net als op de eerder getoonde plaatjes hieronder, bóven de camerasensor is geplaatst. Onduidelijk is of er een 3,5 mm koptelefoonaansluiting onderop het toestel zit, en de hieronder getoonde stereospeakers lijken te ontbreken.

Wel zien we opnieuw drie knoppen op een rijtje in de linker zijkant van het toestel – terwijl de rechterkant helemaal geen Power knop lijkt te herbergen. Al met al biedt ook deze render, hoe mooi ook, maar weinig houvast bij een inschatting hoe geloofwaardig het beeldmateriaal is.

En zo roddelen we verder – vermoedelijk nog enige maanden, als Samsung de Galaxy S8 inderdaad pas in april lanceert.

Eerdere berichtgeving:

galaxy-s8-case-render-1-1024x965 Hoesjesmakers maken renders, suggereren Galaxy S8 met 3,5mm jack en stereo speakers (update)

Het bovenstaande plaatje werd op de kop getikt door BGR, en toont een Galaxy S8 hoesje mét een toestel dat deels overeenkomt met de heersende geruchten. Het scherm beslaat een groot van de voorzijde van de telefoon, heeft twee edges, en de Home knop bestaat niet meer in fysieke vorm. Onder de volume knoppen zit een derde knop – mogelijk een speciale fysieke toets om de Bixby AI assistent te starten.

Daarmee is het verder wel gedaan met de logica. Aan de achterzijde ontbreekt een LED flitser, terwijl we aan de voorkant geen irisscanner zien. Mogelijk is de getoonde afbeelding gebaseerd op specificaties die hoesjesmaker Ghostek heeft ontvangen, maar door het gebrek aan details is het plaatje zelf moeilijk serieus te nemen.

Meer details zien we op een andere render (hieronder), wederom door een casemaker in elkaar gedraaid. De Galaxy S8 zelf zien we niet, maar wel dezelfde extra toets onder de volumeknoppen. Aan de achterkant is dit keer wel een uitsparing voor een LED flitser – als is de plaatsing opvallend – en onderop zit een assymetrisch geplaatste USB type-C aansluiting. Echter, het belangrijkste detail hier is de uitsparing voor een 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Mits correct, is dat natuurlijk goed nieuws voor iedereen die baalde van een eerder gerucht dat de Galaxy S8 geen dergelijke aansluiting heeft. Een ander leuk detail is de aanwezigheid van uitsparingen boven en onder – mogelijk voo stereoluidsprekers.

galaxy-s8-case-render-2-1024x628 Hoesjesmakers maken renders, suggereren Galaxy S8 met 3,5mm jack en stereo speakers (update)

Al met al is een flinke korrel zout – zoals altijd met dit soor berichten – onontbeerlijk, maar nadat een eerdere afbeelding van de Galaxy S8 nep bleek, is het toch leuk om weer wat beeldmateriaal te zien. Misschien is het interessantste nieuws hier wel dát hoesjesfabrikanten kennelijk voor het eerst informatie over Samsung’s nieuwe topmodel hebben ontvangen. Daarmee lijkt het een kwestie van aftellen voor de eerste ‘serieuze’ afbeeldingen van de Galaxy S8 opduiken.

Naamgeving

Overigens komt uit Zuid-Korea het gerucht overwaaien dat Samsung de ‘grote’ S8 misschien wel helemaal niet Galaxy S8 Plus gaat noemen, maar dat de naamgeving van beide modellen gebaseerd zou kunnen zijn op hun schermdiagonaal. In dat geval kunnen we straks kennismaken met bijvoorbeeld een ‘Galaxy S8 5.7’ en een ‘Galaxy S8 6.3’ – een beetje zoals Samsung ook haar tablets van aanduidingen voorziet (bijv. de Galaxy Tab S2 9.7).

Wil je van ons een berichtje ontvangen wanneer de Galaxy S8 in Nederland arriveert?  Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee