The Guardian: Galaxy S8 heeft ‘infinity display’, 64 GB opslag, vingerscanner achterop

The Guardian weet veel details van de aankomende Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus te bevestigen, waaronder het grote ‘infinity display’, en vingerscanner aan de achterkant, en veel meer.

galaxy-s8-plus-screenprotector-768x1024 The Guardian: Galaxy S8 heeft 'infinity display', 64 GB opslag, vingerscanner achterop

De Galaxy S8 screenprotectors, waarvan The Guardian bevestigt dat ze een goede indruk geven van het design

In gesprekken met een aantal – uiteraard anonieme – insiders heeft de Engelse krant The Guardian heel wat details van de Galaxy S8 en S8 Plus los weten te peuteren. Veel wisten wel, een paar leuke nieuwe details duiken op.

Zo bevestigt de krant dat de Galaxy S8 inderdaad in twee uitvoeringen op de markt zal verschijnen. Beide modellen hebben een scherm dat nagenoeg de gehele voorzijde van de toestellen beslaat – dit type scherm zoue onder de noemer ‘infinity display’ door het leven gaan. Er is zo weinig rand naast, boven en onder dit scherm dat er zelfs geen Samsung logo meer op de voorkant van de S8 past.

Wederom zien we dat de Galaxy S8 inderdaad nog wel over een 3,5 mm koptelefoonaansluiting zal beschikken, maar de vingerscanner moest daadwerkelijk verhuizen naar de achterzijde. Wel aan de voorkant aanwezig: dezelfde irisscanner die we al kennen van de nooit hier uitgebrachte Galaxy Note 7.

Ook overgenomen van de Galaxy Note 7: de interne opslag, die standaard 64 GB groot is. Uiteraard is dit nog naar wens uit te breiden met een geheugenkaart van maximaal 256 GB. The Guardian spreekt hier van een microSD kaart, maar we willen niet uitsluiten dat het hier ook zou gaan om een slot voor Samsung’s nieuwe UFS geheugenkaart.

Qua camera bouwt de Galaxy S8 voort op de dual pixel camera van de Galaxy S7. Dit komt overeen met wat we vorige week al te weten kwamen: op dit gebied biedt de S8 evolutie, geen grote nieuwe stappen. Wie dus zit te wachten op een dual camera zal bedrogen uitkomen.

De Engelse krant weet tevens dat Samsung tegelijk met de Galaxy S8 een nieuwe Gear VR en een nieuwe Gear 360 zal lanceren, én een veelbelovende dock met de naam DeX: Desktop Extension. Van de software hiervoor vingen we onlangs al een mooie glimp op.

En last but not least is ook The Guardian vanalles te weten gekomen over de AI assistent die Samsung ontwikkelt voor de Galaxy S8 (Plus). Hoewel de naam Bixby nog niet bevestigd werd, zien we wel alle camerafeatures – object- en tekstherkenning – waarvan wij gisteren onthulden dat deze Bixby Vision heten – bevestigd.

Al met al biedt The Guardian dus niet zo heel veel nieuws – het meeste wisten we al, of was tenminste onderwerp van geruchten. Maar het feit dat de krant ze nu, via ‘anonieme insiders’, bevestigt, betekent dat ze waarschijnlijk grotendeels kloppen. De lancering zal in ieder geval inderdaad in maart plaatsvinden – de release zelf volgt dan rond 21 april, aldus de krant.

Wil je van ons een email krijgen wanneer de Galaxy S8 (Plus) in ons land arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee