Geruchten over Galaxy Tab S3 specificaties duiken op

Uit China komt een lijstje met semi-geloofwaardige technische specificaties van de Galaxy Tab S3.

samsung-galaxy-tab-s3 Geruchten over Galaxy Tab S3 specificaties duiken op

De Galaxy Tab S3 – Samsung’s next-gen tablet – is al geruime tijd het onderwerp van speculatie. We betrapten het apparaat een tijd terug al toen hij getest werd, en recenter een aantal certificaties kreeg, maar veel exacte details kwamen we nog niet te weten.

Uit het Verre Oosten komt nu dan toch een eerste lijst met specificaties van Samsung’s volgende tablettopmodel. Hoewel niet controleerbaar, zit er wel een zekere logica in de opsomming van de details.

galaxy-tab-s3-specificaties Geruchten over Galaxy Tab S3 specificaties duiken op

Zo zou de Galaxy Tab S3 over Samsung’s eigen Exynos 7420 processor beschikken. Dit is dezelfde chip die in de Galaxy S6 zit – niet bepaalde het nieuwste van het nieuwste, maar dat was de processor in de Tab S2 destijds ook niet. De aanwezigheid van 4 GB werkgeheugen is een inkoppertje, evenals het feit dat Samsung nu ook haar snelle UFS 2.0 flashgeheugen in een tablet stopt (eindelijk).

Opladen en aansluiten doe je met de USB type-C aansluiting, en ook de Tab S3 zal weer voorzien zijn van een vingerafdrukscanner – net zoals zijn voorganger.

Het is niet bekend wanneer Samsung de Galaxy Tab S3 – straks verkrijgbaar in een Wi-Fi only én een 4G variant – officieel wil gaan lanceren. Echter, nu de Galaxy S8 niet naar het Mobile World Congress komt, kunnen we ons voorstellen dat de Zuid-Koreanen tenminste een nieuwe tablet meebrengen naar Barcelona. Of dat klopt weten we uiterlijk op 27 februari, als die beurs daar van start gaat.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee