Galaxy S8 krijgt vermoedelijk net als haar voorganger IP68-rating (lees: water- en stofdicht)

20170112000895_0 Galaxy S8 krijgt vermoedelijk net als haar voorganger IP68-rating (lees: water- en stofdicht)

Het zal voor velen niet als een verassing komen maar als we The Investor mogen geloven zal Samsung’s opkomende vlaggenschip, de Galaxy S8, net zoals de Galaxy S7 en S7 Edge een IP68-rating krijgen.

IP68-rating

Kort gezegd betekent dit dat de toestellen vrijwel helemaal water en stofdicht zullen zijn en dat je de S8, net zoals de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge, voor korte tijd zonder problemen onder water kunt dompelen.

Dit betekent niet de toestellen 100% tegen water en stof kunnen en het wordt door Samsung zelf bijvoorbeeld voor de S7 dan ook afgeraden om je toestel expres in het water te gooien. Maar voor die momenten dat ie toch (per ongeluk) in het water plonst hoef je je dus geen zorgen te maken.

The Investor heeft verder geen details bekend gemaakt over hoe diep de S8 zich onder water mag begeven, maar als we kijken naar de cijfers van de S7 (max 1.5 meter onder water voor een periode van 30 minuten) en het feit dat dit ook een IP68-rating betreft kunnen we voorzichtig concluderen dat deze cijfers ook voor de Galaxy S8 zullen gelden.

Mogelijk ook voor goedkopere modellen?

Daarnaast weet The Investor tevens te melden dat de kans groot is dat ook goedkopere modellen die Samsung in 2017 uit gaat brengen dezelfde hoogwaardige IP68-rating zullen krijgen.

Van de Galaxy A7, A5 en A3 serie (2017) weten we bijvoorbeeld al dat de kans groot is dat ze een IP68-rating krijgen, maar over andere ‘goedkopere’ line-ups hebben wij tot op heden ook nog niks vernomen.

Of dit klopt en wat dit precies zou betekenen voor de prijs van ‘goedkopere’ modellen wordt niet gezegd, maar als een lower-end toestel zoiets als een IP68-rating krijgt die we voorheen alleen bij de topmodellen zagen, verwachten we in ieder geval dat de prijs van die toestellen niet meer onder het label ‘goedkoop’ kan worden geplaatst…

Maar ja, net zoals bij alle geruchten die boven water komen drijven (haha) bij de release van een nieuw toestel is het verstandig om sceptisch te blijven totdat we officiële informatie van Samsung zelf krijgen!

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee