‘Galaxy S8 heeft toch een 3,5 mm koptelefoonaansluiting’

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, zou Samsung in de Galaxy S8 toch een oude, vertrouwde 3,5 millimeter koptelefoon aansluiting gaan stoppen.

wp-1484349880152 'Galaxy S8 heeft toch een 3,5 mm koptelefoonaansluiting'

Ruim een maand geleden dook het nieuws op dat Samsung, net als menig andere telefoonmaker, de 3,5 mm koptelefoon aansluiting zou willen weglaten. Menigeen bleek niet blij met dit idee, en voor hen lijkt er nu dan toch hoop te gloren.

De mensen van AndroidPolice hebben uit, aldus zijzelf, betrouwbare bron vernomen dat de Galaxy S8 straks wel degelijk een dergelijke, analoge audioaansluiting heeft. Dat is goed nieuws voor iedereen die bijvoorbeeld graag een eigen koptelefoon gebruikt, al valt op dit moment nog niet definitief te zeggen wat de precieze eigenschappen en features van de Galaxy S8 zullen zijn.

Dit alles bevestigt in feite een aantal recent opgedoken renders van het toestel – waarop een dergelijke aansluiting te zien is – al was de betrouwbaarheid daarvan hooguit middelmatig te noemen. De geruchten van vandaag stammen, zo lijkt het toch, uit een betrouwbaarder bron.

In ieder geval is de verwachting dat Samsung de Galaxy S8 tegen, pakweg, april zal onthullen en uitbrengen, voorzien van een groot scherm dat bijna de gehele voorkant van het toestel in beslag schijnt te nemen – én een 3,5 mm koptelefoon aansluiting, dus.

Als je straks van ons een mailtje wilt krijgen, als de Galaxy S8 in Nederland arriveert, dan kun je je inschrijven voor onze notificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee