Mogelijke Galaxy S8 releasedatum duikt op, samen met foto (+misschien toch een platte versie)

In Zuid-Korea gaan geruchten over de concrete releasedatum van de Galaxy S8, en uit China komt zowaar een heuse foto van het toestel. Korrels zout paraat! Update: zoals gedacht, is de onderstaande foto nepperdenep.

samsung-galaxy-s8-foto Mogelijke Galaxy S8 releasedatum duikt op, samen met foto (+misschien toch een platte versie)

Volgens een Koreaanse publicatie heeft Samsung de agenda getrokken en een concrete releasedatum gepland voor de aankomende Galaxy S8: op 18 april moet het toestel in de verkoop gaan. De onthulling voor de release moet dan eind maart, of begin april plaatsvinden. Dit komt heel min of meer overeen met andere recente berichten over een lancering in april, al lijkt ons de precieze datum – de dinsdag de 18e – ietwat willekeurig, op dit moment. We houden het er maar op dat alles inderdaad in april gaat gebeuren.

Daarnaast komt uit China de bovenstaande foto overgewaaid, waarop de Galaxy S8 – of mogelijk zijn grote broer, de Galaxy S8 Plus – te zien zou zijn. We zien een toestel waarvan de voorkant grotendeels uit beeldscherm bestaat, wat op zich conform geruchten is. Dat neemt niet weg dat de kans erg groot is dat deze foto gewoon nep is – voor zover bekend zijn de toestellen die Samsung op dit moment test nog niet verpakt in een dergelijk, ver-ontwikkeld jasje. Maar als een mogelijke indicatie hoe een Galaxy S8 met zo’n groot scherm eruit zou kunnen, is de foto desalniettemin leuk.

Platte Galaxy S8

Naast dit alles duikt semi-onverwacht het bericht op dat Samsung toch aan een ‘platte’ Galaxy S8 variant dus – werkt. Eerder leek het al zeker dat de volgende generatie topmodellen alleen nog maar met edge-scherm uitgebracht gaan worden.

Duidelijk is op dit moment, dat er twee verschillende S8 modellen in ontwikkeling zijn: de SM-G950 en de SM-G955. In principe gaan we er vanuit dat dit een ‘kleine’ en een ‘grote’ versie zijn – een S8 en een S8 Plus, dus – maar het blijkt nu dus toch niet ondenkbaar dat het ook gaat om een platte en een gebogen toestelversie. Echter, bevestigd is dit alles allerminst.

Wil je een email van ons ontvangen zodra de Galaxy S8 daadwerkelijk in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

(via 1, 2)

 

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee