Eerste geloofwaardige foto Galaxy S8 opgedoken (update)

Via Evan Blass duikt nu – ietwat vroeg, eigenlijk – een eerste geloofwaardige foto op van Samsung’s aankomende Galaxy S8.

samsung-galaxy-s8-foto-1 Eerste geloofwaardige foto Galaxy S8 opgedoken (update)

De luis in de pels van nagenoeg alle telefoonfabrikanten, Evan Blass, heeft op VentureBeat een eerste foto gepubliceerd van de Galaxy S8 – of in ieder geval van een prototype, want de onthulling zal pas op 29 maart plaatsvinden, zo bevestigt hij. Update: inmiddels heeft de Eldar Murtazin, die onlangs veel verklapte over de S8, zijn vraagtekens gezet bij deze foto. Onder andere de USB aansluiting is natuurlijk van het verkeerde (micro) type, en de ingebouwde sensors kloppen volgens hem ook niet. Hij noemt de Chinese fabrikant Bluboo als mogelijke maker van deze vroegtijdige rip-off, maar wij sluiten ook niet uit dat het simpelweg om één van de vele, vroege Galaxy S8 prototypes gaat die her en der getest worden. (En dit alles is dan los van de kwestie dat de vingerscanner op een niet al te handige plaats zit.)

Scherm

We zien – voor de inmiddels zoveelste keer – dat de ‘gewone’ Galaxy S8 een 5,8 inch scherm heeft. De Galaxy S8 Plus heeft zelfs een 6,2 inch schermdiagonaal. Op de toestellen bedekt dit scherm 83% van de voorkant. Ter vergelijking: op de Galaxy S7 Edge is dit 76%. Deze schermen hebben overigens een beeldverhouding van 18,5:9, in plaats van de vertrouwde 16:9. Dit lijkt gek, maar als je bedenkt dat dit simpelweg een langer scherm oplevert waaraan softwaretoetsen toegevoegd zijn, is het in feite best logisch.

Een curieus detail wat Blass nog toevoegt: het onderste deel van het scherm zou drukgevoelig zijn, zodat de softwarematige navigatietoetsen op verschillende manieren gebruikt kunnen worden.

Accu

Vooral opvallend, wat ons betreft, is de accucapaciteit. De S8 en S8 Plus hebben respectievelijk een 3000 en 3500 mAh batterij. De S8 Plus heeft dus een 100 mAh kleinere accu dan de S7 Edge. Echter, omdat Samsung voor de Galaxy S8 overstapt op 10 nanometer processortechnologie, zou het toestel een stuk energiezuiniger zijn – en mogelijk toch langer met een volle acculading doen dan de S7 en S7 Edge.

Camera’s

De S8 neemt de 64 GB opslagcapaciteit over die oorspronkelijk in de Note 7 zat, en behoudt verder het 4 GB werkgeheugen dat we al uit 2016 kennen. Ook op cameragebied zijn de ontwikkelingen erg bescheiden. Aan de achterzijde zit – naast de vingerscanner – dezelfde 12 megapixel f/1.7 dual pixel sensor die we al kennen van de Galaxy S7. Alleen de 8 megapixel camera aan de voorkant – ja, naast de irisscanner – is een significante verbetering ten opzichte van zijn voorganger, al heeft bijvoorbeeld de net onthulde Galaxy A5 (2017) een 16 megapixel frontcamera.

Koptelefoon

Een blik op de bovenstaande foto is genoeg om nu echt te bevestigen dat Samsung met de Galaxy S8 níet afstapt van de vertrouwde 3,5 mm koptelefoonaansluiting – een besluit waar menigeen blij mee zal zijn.

Release, prijse

Zoals gezegd – en eerder al vermoed – zal Samsung de Galaxy S8 en S8 Plus op 29 maart lanceren. Vanaf 21 april liggen ze dan in de Europese winkels, met een pittige adviesprijs van respectievelijk € 799,- en € 899,-.

Echter, hoe gedetailleerd bovenstaande informatie ook lijkt, net als andere recente geruchten, het is belangrijk in gedachten te houden dat het nog steeds gaat om geruchten. De definitieve details weten we toch echt pas als Samsung eind maart de toestellen daadwerkelijk presenteert.

Wil jij een emailtje van ons ontvangen wanneer de Galaxy S8 in Nederland arriveert? Schroom dan niet, en schrijf je in voor onze emailnotificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee