Samsung Mobile baas: yup, er komt een Galaxy Note 8 (en: geen S8 op het MWC)

De baas van Samsung’s mobiele divisie – Dong-jin Koh, of DJ Koh op feestjes – heeft er geen doekjes om gewonden: er komt in 2017 gewoon weer een nieuwe Galaxy Note. Een Galaxy Note 8, dus.

galaxy-note-8 Samsung Mobile baas: yup, er komt een Galaxy Note 8 (en: geen S8 op het MWC)

Niet alleen legde Samsung eerder vandaag uitgebreid uit wat er mis ging met de Galaxy Note 7, maar de baas van Samsung Mobile Koh wist ook al dat hij straks een ‘betere, veiligere, en zeer innovatieve Galaxy Note 8’ gaat uitbrengen. Dat tekende CNET uit zijn mond op.

Koh stond zelf destijds al mede aan de wieg van de Note serie, in een tijd dat iedereen het nog een idioot grote telefoon vond, en hij begrijpt dus als geen ander dat de toestellen meer potentie hebben dan één dramatisch exemplaar kan wegvagen.

Met zijn uitspraken bevestigt Koh een gerucht dat de laatste tijd met enige regelmaat op bleef duiken: dat de Galaxy Note serie helemaal niet geschrapt wordt. Hoewel hij verder geen details over een toekomstige Note 8 prijs gaf, dook een paar weken terug al het gerucht op dat dit het toestel is waarmee Samsung de sprong naar 4K UHD AMOLED schermen wil gaan maken, om daarmee hun Gear VR-universum verder aan te scherpen.

Galaxy Note 8 release?

Hoewel er verder niks over bekend is, gaan wij er vanuit dat de Galaxy Note 8 gewoon volgens Samsung’s vertrouwde Note-schema zal lanceren. Dat wil zeggen: aan het einde van de zomer. Wie hoopt op een Note 8 variant die de aankomende Galaxy S8 zal vergezellen komt vermoedelijk bedrogen uit.

Geen Galaxy S8 op het MWC

Over de Galaxy S8 gesproken: Koh liet ook nog weten dat Samsung dat toestel zeker niet tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona gaat lanceren. Daarmee komt een definitief einde aan de hoop dat dit toestel al eind februari het levenslicht zal zien, en lijkt een recent bericht over een onthulling op 29 maart des te geloofwaardiger. Vanaf half tot eind april moet deze dan te koop zijn – alsnog ruim voor de Galaxy Note 8, dus.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. Marcel zegt

    Dat was eigenlijk al gelekt, maar toch leuk om het nu officieel te horen van Samsung.

    Mooi, iets om naar uit te kijken de komende maanden.

    • Michel zegt

      Ja, dachten wij ook. Het is in feite al langer duidelijk, maar als de baas van Samsung het zelf zegt, is dat nog wel een extra stukje zekerheid 🙂

Praat mee