Bixby Vision trademark registratie bevestigt Galaxy S8 feature (update)

De aanvraag voor registratie van het handelsmerk Bixby Vision bevestigt waarschijnlijk een interessante feature van de Galaxy S8 en Galay S8 Plus.

bixby-vision-trademark-1024x95 Bixby Vision trademark registratie bevestigt Galaxy S8 feature (update)

In de Europese Unie – update: en in Zuid-Korea – heeft Samsung bescherming aangevraagd voor een opvallende merknaam: Bixby Vision. De registratie volgt enige dagen nadat het gerucht opdook dat Samsung de AI assistent van de Galaxy S8 (Plus) heeft ingebakken in de camera van het toestel.

Hoewel het uit de beschrijving van de ingediende documentatie (PDF) niet direct blijkt dat Bixby Vision specifiek een visuele zoekfunctie heeft – of tekst kan herkennen – lijkt het voor de hand liggend dat de term in ieder geval te maken heeft met een of andere camerafeature van de Galaxy S8 en S8 Plus.

De verwachting is dat de camera applicatie van die toestellen een speciale Bixby functie heeft, die de gebruik(st)er laat zoeken naar het object dat op dat moment in de zoeker van de app ze zien is. Ook zou het mogelijk zijn op deze manier teksten direct ‘in te scannen’, waarna je er nog verdere dingen mee kunt doen.

Net zoals met de merknaam Bixby zelf, verwachten we dat ook de term Bixby Vision op korte termijn bij de relevante instanties in de VS en Zuid-Korea zelf zal opduiken. De Galaxy S8 en S8 Plus – respectievelijk de ‘gewone’ 5,7 inch versie en de 6,2 inch variant van Samsung’s topmodel voor 2017 – worden overigens pas eind maart gelanceerd, waarna ze eind april daadwerkelijk in de winkels liggen.

Wil je een berichtje van ons ontvangen wanneer de Galaxy S8 ook in Nederland begint te arriveren? Meldt je dan aan voor onze emailnotificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee