Value Pack update Gear S2 brengt veel features Gear S3 naar het horloge

Op dit moment rolt Samsung een nieuwe firmwareupdate uit voor de Gear S2 smartwatch. Aan boord: flink wat nieuwe features, onder meer afkomstig van de nieuwe Gear S3.

gear-s2-update-changelist-443x1024 Value Pack update Gear S2 brengt veel features Gear S3 naar het horloge

Enige tijd terug, vlak na de onthulling van de Gear S3, werd bekend dat de Gear S2 ook een flinke update zou krijgen met nieuwe features. Inmiddels kun je daadwerkelijk de Gear S3 kopen, en wordt het dus ook tijd om de S2 van nieuwe software te voorzien. En dat is precies wat de 133 MB grote Value Pack update doet.

Firmwareversie XXU2EPK5 brengt een fikse lijst met nieuwe snufjes naar de Gear S2. Met name S Health de bijbehorende fitnesstracking mogelijkheden worden flink uitgebreid – er is automatisch herkenning van activiteiten zoals lopen, rennen, fietsen, roeien, en meer – maar er zijn ook  nieuwe watchfaces (van de S3), nieuwe bedienmogelijkheden met de draairing, en je kunt nieuwe apps zoals de alti- en barometer gebruiken. Een nieuwe modus laat je ook tekst met je vinger op het scherm schrijven (in het Engels), en er zijn meer emoji’s voorhanden na de update.

Al met al brengt deze update een fikse uitbreiding van de mogelijkheden van de Gear S2, die voorlopig nog gewoon te koop blijft voor een vriendelijker prijs dan de Gear S3.

(Dank, Henk!)

Galaxy deal tips

Praat mee