Samsung registreert ‘Smart AF’ merknaam – autofocus voor de Galaxy S8

Netjes passend bij recente geruchten over Samsung’s aankomende Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus duikt een merknaamregistratie voor de term ‘Smart AF’ – Smart AutoFocus – op.

samsung-galaxy-s8-smart-af-trademark-1024x93 Samsung registreert 'Smart AF' merknaam - autofocus voor de Galaxy S8

Bij de European Union Intellectual Property Office diende Samsung gisteren een aanvraag (PDF) – update 7-12: en in Zuid-Korea (PDF) –  in om de merknaam ‘Smart AF’ te laten vastleggen. Het gaat hier in feite om de term Smart AutoFocus, wat ook blijkt uit de bij de aanvraag behorende omschrijving: ‘mobile phones; smart phones; tablet computers; auto-focus photographic cameras for mobile phones, smart phones‘.

Op zich is er weinig opzienbarends aan de term, maar de aanvraag past wel mooi bij recente geruchten dat Samsung de Galaxy S8 straks een front camera zal geven met autofocus. Uiteraard kan de term ook betrekking hebben op een mogelijke dual camera aan de achterzijde van het toestel, al lijkt de kans groot dat deze uiteindelijk gebruik zal maken van de inmiddels beproefde Dual Pixel autofocus technologie van de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge – met een enkele lens, wel te verstaan.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee