‘Samsung lanceert Galaxy S8 in april in New York’

Tijdens een meeting over de te volgen strategie in 2017, zou Samsung hebben besloten de Galaxy S8 en zijn XL-broer, de Galaxy S8 Plus, in april te lanceren, en wel tijdens een evenement in New York.

goedkoopste-samsung-galaxy-s7-edge-aanbiedingen 'Samsung lanceert Galaxy S8 in april in New York'

De voorganger van de Galaxy S8, de Galaxy S7 (Edge) moet Samsung’s kar nog wat langer trekken

Volgens Koreaanse bronnen zou Samsung tijdens een zojuist gehouden vergadering hebben besloten dat de Galaxy S8 níet tijdens het Mobile World Congress gelanceerd gaat worden. Pas in april zal het toestel in New York aan de wereld getoond worden. De laatste keer dat Samsung een Galaxy S topmodel in New York onthulde, was in 2013 toen de Galaxy S4 tijdens een ietwat bizarre show het levenslicht zag.

Met de mogelijkheid dat Samsung de Galaxy S8 niet al in februari, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, onthult houden we al langer rekening. Echter, omdat Samsung haar nieuwe toptoestel bijna altijd tijdens dat evenement lanceert, was het maar de vraag of eerdere berichten hierover juist waren. Het nieuws van vandaag lijkt dit alles toch te bevestigen.

Samsung is na alle perikelen rond de non-release van de Galaxy Note 7 bijzonder voorzichtig, en wil dus het traject naar de release van de Galaxy S8 in rust doorlopen – met een onthulling die ‘pas’ in april plaatsvindt tot gevolg.

Een paar dagen geleden al benadrukte een interne email van het Zuid-Koreaanse concern nog eens hoe belangrijk de Galaxy S8 is. Er worden extra maatregelen genomen om alles rondom de ontwikkeling van de telefoon zo lang en goed mogelijk geheim te houden.

Overigens lijkt Samsung nu ook haar eigen, uitgebreide onderzoek naar de oorzaak van de batterijproblemen van de Note 7 te hebben afgerond. De resultaten van dit onderzoek zullen nog gepubliceerd worden, maar eerdere bevindingen lijken bevestigd te worden: door bepaalde keuzes genomen tijdens het ontwerpproces zou de batterij van het toestel inderdaad opzwellen, zonder de tijdens het opladen of gebruik opgebouwde warmte en druk kwijt te kunnen.

Het moge duidelijk zijn dat Samsung de Galaxy S8 liever gedegen en veilig op de markt brengt, dan snel – wat uiteraard ook de enige juiste aanpak is. Of het toestel dan in maart, april of mei in de Nederlandse winkels belandt is van minder groot belang, lijkt ons.

Wil je een bericht van ons krijgen wanneer het toestel daadwerkelijk in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee