Ow, hallo Gear Drone: Samsung wil eigen drone design patenteren

Weet je wat iets zou zijn? Een Samsung Gear Drone. Of hij zo moet heten weten wij ook niet, maar in ieder geval hebben de Zuid-Koreanen in het thuisland een ontwerppatent aangevraagd voor, inderdaad, een drone.

samsung-drone-design-patent-1 Ow, hallo Gear Drone: Samsung wil eigen drone design patenteren

Drones zijn hip, daarover bestaat geen twijfel. En het is niet moeilijk te bedenken dat een eigen drone een mooie aanvulling kan vormen op bestaande Gear producten zoals de Gear VR en Gear 360 – zeker als je deze vervolgens kunt besturen met je Gear S3 of natuurlijk straks de Galaxy S8. Dat is allemaal een beetje koffiedik kijken, maar heel concreet is de publicatie, vandaag, van Samsung’s aanvraag voor een designpatent voor een drone.

De in Zuid-Korea ingediende aanvraag van het patent (PDF) met de weinig verhullende titel ‘Drone’ werd in april van dit jaar ingediend, en bestaat in feite uit meerdere losse aanvragen, die zich allemaal richten op verschillende aspecten van hetzelfde apparaatje.

samsung-drone-design-patent-6 Ow, hallo Gear Drone: Samsung wil eigen drone design patenteren

In de documenten zien we inderdaad een ronde drone, met inklapbare pootjes én – als we de beschrijving mogen geloven – een camera die in het midden aan de onderzijde ingebouwd zit. Hoe Samsung de stabiliteit van dit ontwerp wil bewerkstelligen wordt uit de documentatie verder niet duidelijk.

Eerder dit jaar toonde Samsung al de Entrim 4D koptelefoon, die er in combinatie met de Gear VR voor zorgt dat je virtuele bewegingen daadwerkelijk kunt voelen. Deze werd ook gedemonstreerd met een FPV drone, zodat je de vliegbewegingen via de Gear VR en de Entrim daadwerkelijk kunt ‘voelen’. Of we het vandaag gepubliceerde drone design in dit licht moeten zien is niet bekend. Maar laat wel zien dat Samsung zich goed bewust is van de mogelijkheden die een drone biedt in combinatie met bestaande Gear apparaten, zoals de VR.

Uitspraken over of en wanneer Samsung daadwerkelijk een ‘Gear Drone’ lanceert gaan we hier uiteraard niet doen. Het verschijnen van een dergelijk patent zegt namelijk niets over of het getoonde product ook daadwerkelijk (snel) in de winkels gaat belanden.

Galaxy deal tips

Praat mee