Samsung Galaxy A5 (2016) krijgt update met ‘patch voor kritieke zwakke plek’

De Galaxy A5 (2016) was een paar weken geleden al voorzien van de november security patch. En nu volgt een nieuwe update, inclusief ‘patch voor kritieke zwakke plek’ – maar geen december security patch.

galaxy-a5-2016-xxu3bpk7-critical-security-patch

De ruim 128 MB grote update die momenteel voor de Galaxy A5 (2016) uitrolt brengt dus géén nieuwe, maandelijke security patch. Firmwareversie XXU3BPK7 heeft nog steeds 1 november als laatste Niv. Androidbeveiligingpatch datum. Wel wordt bij de update vermeld dat een ‘patch voor kritieke zwakke plek in de beveiliging’ geïnstalleerd wordt. Om welke kritieke zwakte het gaat, blijft onvermeld.

Het is vrij ongewoon dat een Galaxy een beveiligingsupdate krijgt die niet tot de gebruikelijke, maandelijkse patches behoort. Dat doet vermoeden dat het lek in kwestie van het ernstige soort moet zijn geweest.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Galaxy A5 (2016) een dergelijk ‘kritieke’ patch krijgt. De security patch van de maand oktober bracht een soortgelijke melding – maar die kwam tegelijk met alle andere fixes voor het Android besturingssysteem door Google zelf.

Daarnaast brengt de update van vandaag een flink aantal optimalisaties met zich mee, waaronder de gebruikelijke verbeterde prestaties en stabiliteit, maar ook een efficiënter geheugenbeheer, het opruimen van overbodige bestanden, en een geoptimaliseerde beheer van niet gebruikte applicaties.

Hoe het ook zij: de update staat op dit moment klaar voor de unbranded Galaxy A5 (2016) – dus voor exemplaren die niet direct bij een provider gekocht zijn. Als de bewuste fix inderdaad zo kritiek is, hopen we maar dat ook de providers Vodafone en T-Mobile hun branded updates spoedig uitrollen.

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *