Samsung Cloud volgend jaar ook te beheren via de browser op je PC

Samsung’s eigen cloudopslag dienst – Samsung Cloud – wordt in de loop van 2017 ook toegankelijk en te beheren via de browser op je PC.

Afgelopen zomer werden de eerste Galaxy telefoons via een update voorzien van toegang tot Samsung Cloud, de nieuwe, eigen cloudopslag van de Zuid-Koreanen, én een vrij soepele manier om een back-up te maken van je Galaxy. Recent zagen we dat Samsung Cloud werd uitgebreid met een premium functie met extra opslagcapaciteit – zie bijvoorbeeld onze Galaxy S7 met Android Nougat preview – en nu blijkt dat Samsung nog niet klaar is met het toevoegen van features.

Uit informatie, door Samsung gegeven aan een gebruiker van het Android Nougat beta-programma voor de Galaxy S7, blijkt dat de clouddienst in de loop van volgend jaar ook te beheren zal zijn via de browser van je PC. Op dit moment kun je de synchronisatie van je Galaxy met Samsung Cloud alleen op een vrij rudimentaire manier via je je telefoon zelf beheren. De toevoeging van aan goede, gedetailleerd interface om de inhoud van je account handiger te managen is een noodzakelijke, wil Samsung betalende gebruik(st)ers aan de dienst binden.

Het Nougat beta-programma voor de Galaxy S7 is momenteel een goede bron voor nieuws over toekomstige plannen van Samsung. Dit komt, omdat Samsung vaak heel direct reageert op klachten en suggesties die door beta-gebruik(st)ers worden ingestuurd via de Members app, die deel uitmaakt van de beta-software. Eerder kwamen we op deze manier al te weten dat de officiële Nougat update voor de Galaxy S7 (Edge) straks gebaseerd zal zijn op Android versie 7.1.1, en dat de handige Veilige Map feature straks als optionele download beschikbaar zal zijn.

Zoals wel vaker, is op dit moment niet bekend wanneer Samsung beheer van je cloudopslag via je PC daadwerkelijk beschikbaar zal maken, anders dan de inficatie ‘next year’.

Galaxy deal tips

Praat mee