Mogelijk toch geen dual camera voor de Galaxy S8

In tegenstelling tot veel recente geruchten zou Samsung haar aankomende Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus toch niet uitrusten met een dual camera aan de achterkant.

samsung-galaxy-s8-dual-camera Mogelijk toch geen dual camera voor de Galaxy S8

Smartphones met twee camera’s aan de achterkant zijn hip, en de laatste tijd dook dan ook gerucht na gerucht op dat Samsung ook de Galaxy S8 met een dergelijk snufje zou gaan uitrusten. Wij vonden zelfs merknaamregistraties die precies in dat – dubbele – straatje zouden kunnen passen. Maar misschien is dat alles toch voorbarig.

Via een soms betrouwbare bron in China komt namelijk het bericht dat Samsung haar dual cam programma inmiddels zou hebben stopgezet, en dat de Galaxy S8 het zal moeten doen met een vertrouwde enkele camera.

galaxy-s8-single-cam-geen-dual Mogelijk toch geen dual camera voor de Galaxy S8

Wat uiteindelijk natuurlijk vooral telt is hoe goed de camera van de S8, danwel zijn grotere broer de Galaxy S8 Plus, zal zijn. Hoeveel lenzen er dan in het toestel gepropt worden is van minder belang. Anderhalve maand geleden ‘beloofde’ een Samsung topman tenslotte dat juist de camera in de Galaxy S8 weer beter zou zijn dan die van zijn voorganger.

Op dit moment staat de camera van de Galaxy S7 en S7 Edge in ieder geval nog steeds zijn mannetje in vergelijking met andere smartphones met dual camera configuraties, wat laat zien dat ook een single cam tot indrukwekkende prestaties in staat is.

Hoewel het einde van 2016 nadert, gaat het vermoedelijk nog wel een paar maanden duren tot Samsung de Galaxy S8 daadwerkelijk lanceert. In die tijd kunnen veel kleine en grote details nog veranderen. Vandaar dat we ook hier weer wijzen op de noodzaak om dit soort geruchten met een korreltje zout te nemen.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee