Meer december security patches: de Galaxy A5 (2016) doet ook mee

Ja, het is nog december. En dus rolt ook voor de Galaxy A5 (2016) de bij deze maand behorende security patch uit.

galaxy-a5-2016-december-patch-update-xxs3bpla Meer december security patches: de Galaxy A5 (2016) doet ook mee

De afgelopen dagen trok Samsung een flink blik met updates open, waardoor de update met de december security patch – 81 fixes van Google zelf, 15 stuks van de hand van Samsung – al arriveerde op de Galaxy S6 Edge Plus en de Galaxy S5 Plus, van start ging voor de Galaxy S5 en natuurlijk voor de Galaxy Note 4. En nu krijgt dus ook de Galaxy A5 (2016) – vlak voor de lancering van de nieuwe Galaxy A5 (2017) – een shot beveiligingsverbeteringen.

Om precies te zijn krijgt de A5 (2016) een kleine, nog geen 11 MB grote update naar firmwareversie XXS3BPLA. Het Software-info scherm toont de patchdatum van 1 december, en de melding dat de update een ‘kritieke zwakke plek’ in de beveiliging dicht lijkt inmiddels standaard voor het toestel. 

Zowel voor Vodafone’s branded Galaxy A5 (2016), als voor de unbranded variant is de update beschikbaar. Alleen als je je toestel direct bij T-Mobile aanschafte moet je nog even geduld hebben.

(Dank voor de melding, o.a. Hendrik!)

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee