‘Galaxy S8: geen 3,5 mm koptelefoon aansluiting en Home knop, wel vernieuwd QHD scherm, USB-C’

In een vlaag van op-de-bandwagonspringen schijnt Samsung géén 3,5 mm koptelefoonaansluiting in de Galaxy S8 in te bouwen. Het toestel krijgt de bekende QHD schermresolutie met RGB pixels, én een USB type-C poort, maar geen Home knop.

galaxy-s8-concept-2 'Galaxy S8: geen 3,5 mm koptelefoon aansluiting en Home knop, wel vernieuwd QHD scherm, USB-C'

Galaxy S8 concept met veel scherm en weinig bezel

De insiders van Sammobile roeren zich vandaag danig, met een hele sloot informatie over de Galaxy S8. Zo komen we dus te weten dat het toestel een scherm krijgt met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels – net als zijn voorgangers, maar met één groot verschil: de pixels krijgen een RGB-layout, waar de Galaxy S7 nog een Pentile subpixel matrix gebruikt. Dit zal de beeldkwaliteit bij bijvoorbeeld VR toepassingen zeker ten goede komen, zelfs al stijgt het totale aantal pixels niet. Ook zou het energieverbruik van de nieuwe AMOLED panelen lager zijn dan die van voorgaande generaties.

Tevens schijnen de Zuid-Korean, conform eerdere geruchten, af te zien van de fysieke Home knop. Daarvoor is geen plaats meer als bijna de gehele voorzijde van het toestel in beslag wordt genomen door een flink 5,7 inch scherm – of zelfs een 6,2 inch display in de Galaxy S8 Plus.

Onderop de Galaxy S8 is straks geheel verrassingsloos een USB type-C poort te vinden, zoals in bijvoorbeeld de niet uitgebrachte Note 7. Wél opzienbarend is het feit dat Samsung besloten zou hebben af te stappen van de 3,5 millimeter koptelefoon jack. Zoals wel bekend deed Apple dit met de recente iPhone 7, maar ook andere fabrikanten, zoals HTC, waagden de laatste tijd deze stap. Hoewel het weglaten van deze aansluiting meer plaats biedt aan bijvoorbeeld een grotere accu – zinvol! – is het overtollig worden van alle reeds in het bezit zijnde koptelefoons potentieel een dik minpunt.

Samen met het bericht dat de Galaxy S8 mogelijk stereo speakers krijgt, en de potentiele bevestiging dat Samsung werkt aan een ‘slimme’ autofocus voor de camera, is het vandaag nogal een wilde dag in het geruchtencircuit. Alleen de tijd zal leren welke details wel, en welke niet accuraat blijken. De verwachting is dat Samsung haar nieuwe topmodellen in februari of maart zal onthullen, waarna ze in maart of april in de winkels belanden.

Wil je van ons een bericht ontvangen zodra het toestel in Nederland arriveert? Dan is het verstandig je in te schrijven voor onze Galaxy S8 emailnotificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. Rick zegt

    hmmm geen S8 dus voor mij, voor zowel prive als werk gebruik ik de 3.5 jack veel en ik weet dat dit met oa bluetooth op te lossen is, echter heb ik reeds materiaal en geen zin om hiervoor extra kosten te maken.

Praat mee