‘Gebogen edge scherm komt mogelijk ook naar Galaxy A serie’

Geruchten uit Samsung’s thuisland suggereren dat het befaamde gebogen edge display mogelijk ook naar de Galaxy A serie zou kunnen komen.

samsung-galaxy-s7-edge-review-bovenkant 'Gebogen edge scherm komt mogelijk ook naar Galaxy A serie'

Het edge scherm binnenkort ook op goedkopere Galaxy telefoons?

Het is vrij normaal dat features die hun debuut maakten in een high end Galaxy later ook verschijnen op betaalbaarder modellen. Eerder dit jaar kreeg de Galaxy A5 (2016) een vingerscanner mee, die eerder exclusief voorbehouden was aan Samsung’s topmodellen. Een zelfde move zou wel eens op stapel kunnen staan voor het edge scherm, dat zo mooi om de rand van een telefoon buigt – aldus het Koreaanse ETNews.

In een poging de A-serie meer richting het mainstream publiek te duwen, overweegt Samsung haar opvallende edge scherm ook in toestellen in deze mid range serie te gaan gebruiken. Tenslotte is ook in die prijsklasse te druk van de concurentie erg hoog, en de noodzaak om onderscheidende toestellen uit te brengen steeds groter.

Wie nu hoopt begin 2017 voor een mid range prijs toch een mooi edge toestel aan te kunnen schaffen, zal zijn of haar enthousiasme nog even moeten temperen. De aankomende Galaxy A5 (2017) zagen we tenslotte al in levenden lijve, en die is dus gewoon ouderwets plat. Daardoor staat ook vast dat de Galaxy A3 (2016) ook gewoon van het ouderwetse, krommingsloze type zal zijn.

Of Samsung later in het jaar speciale edge versies van deze toestellen uit gaat brengen durven we verder niet te zeggen. Misschien is de kans vooral groot dat de phablet modellen in de A serie een edge display zullen krijgen. In Europa en Nederland komen deze echter nooit op de markt: de Galaxy A7 (2017) zal wederom niet hier uitgebracht worden, en ook de Galaxy A8 en Galaxy A9 werden tot nu toe niet bij ons in de buurt verkocht.

Dat alles neemt niet weg dat we benieuwd zijn hoe Samsung haar high end gebogen AMOLED panelen naar een lagere prijsklasse zal brengen, ongeacht of en wanneer deze dan ook in Nederland te koop zullen zijn.

(via)

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Praat mee