‘Galaxy S8 krijgt een 5 inch scherm, Galaxy S8 Plus eentje van 6 inch’

De schermdiagonalen van zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S8 Plus zijn mogelijk toch wat bescheidener dan eerder gedacht. Het gevolg: interessante consequenties.

galaxy-s8-concept-3-1024x573 'Galaxy S8 krijgt een 5 inch scherm, Galaxy S8 Plus eentje van 6 inch'

Galaxy S8 concept ontwerp (afb.)

In de afgelopen weken dook herhaaldelijk het gerucht op dat de Galaxy S8 een 5,7 inch beeldscherm zou krijgen, en zijn grotere broer, de Galaxy S8 Plus, zelfs een 6,2 inch display. Dit zou mogelijk zijn, omdat dit scherm bijna de gehele voorzijde van de toestellen in beslag neemt, en dus groot is zonder dat de behuizing mee hoeft te groeien.

Echter, nieuwe berichten wekken sterk de suggestie dat de Galaxy S8 zelf een 5 inch display heeft, terwijl de schermdiagonaal van de S8 Plus beperkt blijft tot 6 inch. Echter, we gaan er nog steeds vanuit dat ook deze ‘kleinere’ schermen, zeg maar, ‘front-vullend’ zijn. Het gevolg: de Galaxy S8 wordt mogelijk een verrassend compact toestel – en de Galaxy S8 Plus mogelijk niet veel groter dan de huidige S7 Edge.

galaxy-s8-plus-display-size 'Galaxy S8 krijgt een 5 inch scherm, Galaxy S8 Plus eentje van 6 inch'

Het linker plaatje is schaaltechnische onzin. Rechts de tabel met schermdiagonalen.

Dit alles neemt uiteraard niet weg dat we ons op dit moment nog middenin het wilde-geruchten-circus bevinden, waarbij de meeste berichten het beste met een korrel zout worden genomen. Op de uiteindelijke details van Samsung’s nieuwe topmodellen moeten we vermoedelijk nog tot april wachten, zo bleek eerder deze week.

Wil jij een bericht van ons ontvangen zodra de Galaxy S8 en S8 Plus in de Nederlandse winkels arriveren? Schrijf je dan in voor onze Galaxy S8 emailnotificatie:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. Hansz zegt

    Allemaal mooi en aardig maar als Samsung er dezelfde krakkemikkige standaard mailcliënt, die bijzonder slecht werkt, en de totaal uitgeklede S Planner weer in stopt van de Galaxy S7 en S7 edge dan hoef ik ook zeker geen nummer 8 meer. Zulke zaken behoren gewoon in orde te zijn bij toestellen in een dergelijke prijsklasse. Het zijn allemaal uiterlijke vernieuwingen terwijl ze op andere belangrijke zaken als mailcliënt en agenda maar blijven voortborduren op reeds lang bestaande oude meuk die dan ook nog eens steeds minder mogelijkheden heeft. Met b.v. Pushmail valt de mailcliënt regelmatig in slaap en komt er pas mail binnen zodra je de app open maakt, anders niet. Geen agenda overzicht in de S Planner. Ook het samenwerken met Microsoft Exchange geeft constant problemen dus voor een zakelijk toestel moet je blijkbaar niet bij de high-end modellen van Samsung zijn.

Praat mee