Galaxy S7 (Edge) krijgt mogelijk Veilige Map feature na Android Nougat update

De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgen straks, na de update naar Android Nougat, mogelijk een compleet nieuwe feature (oorspronkelijk afkomstig van de Note 7): Veilige Map.

De laatste jaren stopte Samsung in veel van haar Galaxy apparaten een speciale Privéstand, om privédocumenten in op te slaan. Op de Galaxy Note 7 werd deze flink uitgebreid met de nieuwe Veilige map functie. Dat toestel kwam uiteindelijk niet op de markt, maar Veilige map komt vermoedelijk straks ook naar de Galaxy S7 en S7 Edge.

Uit het Android Nougat beta-programma kwam vorige week al dat de Galaxy S7 en S7 Edge straks direct naar Android versie 7.1.1 geupdate gaan worden. Op dezelfde manier laat Samsung nu aan een deelnemer van dat programma weten dat de Veilige map functie – Secure folder, in het Engels – straks, na de update, als extra app beschikbaar zal zijn.

In de Veilige map kun je niet alleen je foto’s opslaan zonder dat anderen er bij kunnen, maar ook hele apps of accounts kun je toevoegen zodat ze alleen verschijnen als de functie actief is. Op de Note 7 was de Veilige map te beveiligen met de irisscanner, maar op de Galaxy S7 moet de vingerscanner natuurlijk volstaan.

Zoals je op de bovenstaande schermafbeelding van de Samsung Members app kunt lezen, is nog niet bekend wanneer de nieuwe feature daadwerkelijk beschikbaar zal zijn op de Galaxy S7 (Edge). In ieder geval moeten we wachten tot Samsung de update naar Android 7.1 Nougat officieel uitgerold heeft naar de beide toestellen.

Wil je een blik op wat die update zoal brengt? Check dan onze Nederlandse Galaxy S7 (Edge) met Android Nougat preview.

(bron)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee