Samsung start uitrol Marshmallow update Galaxy S5 Mini met modelcode SM-G800F (update: nu wel in NL)

Nadat eerder al de update naar Android Marshmallow van start ging voor de Galaxy S5 Mini met modelcode SM-G800H, is de uitrol nu ook begonnen voor de SM-G800F – ‘ons model’, zogezegd, al is hij nog niet in Nederland beschikbaar. Update 17 februari: inmiddels is ook op de Nederlandse Galaxy S5 Mini de Marshmallow update beschikbaar.

samsung-galaxy-s5-mini Samsung start uitrol Marshmallow update Galaxy S5 Mini met modelcode SM-G800F (update: nu wel in NL)

Nadat Samsung de update naar Android 6.0 voor de Galaxy S5 Mini SM-G800H startte, wilden we eigenlijk niks meer melden over de update totdat hij ook in Nederland zou arriveren. Maar omdat alle updateprocessen op de S5 Mini erg traag gaan, melden we toch maar dat de nieuwe software nu in ieder geval ook begint te arriveren op het toestelmodel dat in ons land verkocht wordt: de SM-G800F.

Curieus genoeg is het in de Verenigde Arabische Emiraten dat de Marshmallow op de voor ons juiste versie van de Galaxy S5 Mini als eerste arriveert. Daarmee is de update nog niet in Europa, laat staan in Nederland, beschikbaar, maar tenminste weten we nu zeker dat ook ‘onze’ toestelvariant straks de update kan verwachten.

Tevens betekent dit dat de handige doe-het-zelvert, die weet wat hij of zij doet, zelf aan het flashen kan slaan met de Android 6.0.1 firmware voor de S5 Mini SM-G800F (zie de collega’s van Sammobile HIER). Als je niet weet wat flashen is, of hoe het in zijn werk gaat, dan kun je beter gewoon nog even geduld hebben tot de update via officiële weg hier beschikbaar is.

(Dank, Rik!)

Beste Galaxy S5 Mini deals per provider

Reacties

 1. Rik zegt

  denk dat we te vlug waren met onze hoop op model 800F, de update in de Verenigde Arabische Emiraten is weer weg, denk dat het een vergissing was, de update staat nu wel bij model 800H ! 🙁

  • Michel zegt

   Voor zover wij kunnen zien staat de update voor de 800F in de Emiraten nog gewoon op Samsung’s servers. Voor de H was hij er al een tijdje, dus daar is niks aan veranderd.

 2. Jan zegt

  Is het een vereiste dat het build nummer van de (Emiraten-)update overeenkomt met dat van mijn Belgische SM-G800F?
  Dit is immers niet het geval… Wat riskeer ik?

 3. Jacq zegt

  Net de update gehad, nu doet te telefoon niks meer. Hij blijft in het startscherm hangen. Batterij er al uitgehaald, opnieuw opgestart, maar het probleem blijft. Iemand tips?

Praat mee