‘Bixby AI assistent kan alle Samsung apps besturen op de Galaxy S8, die S Pen stylus als accessoire meekrijgt’

Nieuwe geruchten over de Galaxy S8 gaan over de kunstmatig-intelligente spraakassistent, én het feit dat de S Pen stylus mogelijk als accessoire met het toestel meekomt.

galaxy-s8-concept-1024x573 'Bixby AI assistent kan alle Samsung apps besturen op de Galaxy S8, die S Pen stylus als accessoire meekrijgt'

Dat Samsung de Galaxy S8 wil lanceren met een compleet nieuwe spraakassistent, gebaseerd op de kunstmatige intelligentie van Viv Labs, weten we al even. Dat deze waarschijnlijk de naam Bixby zal dragen is ook geen verrassing meer. Maar nu duiken er wat nieuwe, kleine details op over de service.

Ten eerste kwamen de collega’s van Sammobile te weten dat Bixby niet alleen een veredelde spraakgestuurde zoekmachine zal zijn, maar gebruikt kan worden om álle standaardapplicaties van de Galaxy S8 te bedienen. Je kunt dus niet alleen een telefoongesprek starten, maar ook alle foto’s of video’s met een bepaalde onderwerp zoeken en bekijken.

Naar verluid heeft Samsung het design van al haar eigen applicaties speciaal voor de Galaxy S8 nog wat uniformer gemaakt, wat de gebruikservaring – al dan niet met Bixby als sprekende interface – ten goede moet komen.

Verder komt uit China het nieuws dat Samsung de Galaxy S8 een eigen stylus wil meegeven, speciaal voor iedereen die de Galaxy Note 7 moet missen. Hoewel dat op zich goed nieuws is, zijn er natuurlijk legio onbeantwoorde vragen.

Samsung heeft namelijk al gewoon een stylus-als-accessoire, maar die is beduidend minder functioneel dan de S Pen van de Galaxy Note serie. Deze toestellen hebben namelijk een extra digitizer, om de stylus sneller en preciezer te maken. Een Galaxy S8  met S Pen maar zonder deze digitizer kan nooit de gebruikservaring van een Galaxy Note bieden. Echter, we kunnen ons ook niet voorstellen dat Samsung de S8 een digitizer meegeeft, die vervolgens niet gebruikt wordt door iedereen die géén extra S Pen koopt.

Al met al blijft er nog een hoop onduidelijk over de Galaxy S8 en de grotere Galaxy S8 Plus, met hun verwachte schermen van respectievelijk 5 en 6 inch. Met een lancering die pas in april gepland is, moeten we nog enige maanden geduld hebben voor we alle details van beide modelvarianten te weten komen.

Wil je van ons een berichtje ontvangen zodra de Galaxy S8 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee