Benchmark bevestigt: Samsung test Android Nougat update Galaxy Tab S2

We moeten nog even wachten op de lancering van de Galaxy Tab S3, maar in ieder geval zien we bevestigd dat Samsung de aankomende Android Nougat update voor de Galaxy Tab S2 aan het testen is.

samsung-galaxy-tab-s2-android-7-nougat-gfxbench Benchmark bevestigt: Samsung test Android Nougat update Galaxy Tab S2

In de database van benchmark GFXBench komen we de Galaxy Tab S2 tegen die zijn testrondjes draait op Android 7.0 Nougat – een echte ‘Android Samsung Edition’ – en dus recente geruchten bevestigt. Om precies te zijn, gaat het hier om de 9,7 inch versie van de tablet – van zijn kleinere 8,0 inch broer vonden we nog geen vergelijkbare sporen. Ook kunnen we hier niet zijn of het een Tab S2 uit 2015, of een model uit 2016 was die getest werd op Android 7.0.

In de database van Geekbench duikt zelfs een Galaxy Tab S2 uit 2015 met WiFi verbinding – SM-T810 – op die getest wordt op Android 7.1. Hoewel hier lastiger (lees: niet) te zien is of het bewuste apparaat op Samsung’s eigen firmware draait, is het idee dat de uiteindelijke Nougat update inderdaad naar Android 7.1 zal zijn niet vreemd. Tenslotte zullen ook de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge straks direct naar versie 7.1.1 geupdate worden. Toch houden we hier een slag om de arm, aangezien de kans groot is dat het hier in Geekbench om een Tab S2 met custom ROM gaat.

galaxy-tab-s2-sm-t810-android-7-1-nougat-geekbench-1024x705 Benchmark bevestigt: Samsung test Android Nougat update Galaxy Tab S2

Begin 2017 wordt overigens ook de Galaxy Tab S3 verwacht. Mogelijk wordt deze straks direct met Android 7.0 of 7.1 gelanceerd – maar zijn voorganger zal softwarematig niet lang achterlopen, als de Zuid-Koreanen de tablets nu al met Nougat aan het testen zijn. Van de eerste generatie Tab S uit 2014 verwachten we niet dat deze nog de sprong zal maken.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee