Samsung verdeelt 8 miljoen euro onder 100 beste Tizen app ontwikkelaars

samsung-tizen-1024x339 Samsung verdeelt 8 miljoen euro onder 100 beste Tizen app ontwikkelaars

Als je wilt dat mensen iets voor je doen, dan geef je ze geld! Althans, dat lijkt de strategie van Samsung te zijn met haar gloednieuwe Tizen Mobile App Incentive Program, wat er voor moet zorgen om meer kwaliteit-apps in de Tizen app store te krijgen.

Het idee achter het programma is om elke ontwikkelaar tussen februari en oktober van 2017 maandelijks 10.000 dollar te geven, mits de app in de maandelijkse top 100 van de Tizen app store staat. In totaal zou er dus (omgerekend) zo’n 8 miljoen euro (8,3 om precies te zijn) worden verdeeld onder te top ontwikkelaars.

Ontwikkelaars richten zich tijdens het programma specifiek op de Samsung Z1, Z2 en Z3 smartphone die natuurlijk allen draaien op het eigen Tizen besturingssysteem.

Als kleine opfrisser, de Tizen smartphone reeks van Samsung is vooral gericht op Aziatische landen waar de grote smartphone markt nu pas in opkomst is zoals India, Bangladesh en China. De toestellen beschikken dan ook over bescheiden specificaties en hebben een kleine prijskaart. (lees: ongeveer 100 dollar)

De Samsung Z-reeks is vooralsnog niet in Nederland beschikbaar, maar kan wel (op geheel eigen risico) worden geïmporteerd van de meeste bekende internationale webshops zoals Amazon etc.

Voor de gelukszoekers onder ons, Samsung laat weten dat het hier om een programma gaat wat haar “globale developer community” bij moet staan. Voor zover wij weten geldt dat dus ook voor eventuele Tizen ontwikkelaars van eigen bodem;-)

Galaxy deal tips

Praat mee