Samsung start ontwikkeling Android 7.0 Nougat update Galaxy S6 en S6 Edge

Samsung is bezig met de ontwikkeling van Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, zo blijkt uit dit weekend opgedoken informatie.

samsung-galaxy-s6-android-6-marshmallow-update-in-nederland1 Samsung start ontwikkeling Android 7.0 Nougat update Galaxy S6 en S6 Edge

Uit informatie van de collega’s van Sammobile blijkt dat Samsung nu ook werkt aan de ontwikkeling van de Android 7.0 Nougat update voor de Galaxy S6 en de S6 Edge. Tot nu toe waren we alleen zeker van het bestaan van de nieuwe software voor de recentere Galaxy S7 en S7 Edge.

De nieuwe firmware heeft versienummer XXS5DPK7. Niet dat je daar zo gauw iets aan hebt, natuurlijk, want de uiteindelijke update draagt zonder twijfel een ander nummer. Wel verraadt dit nummer dat er deze maand – november, de elfde maand = K, de elfde letter – drukt aan de software geknutseld wordt.

Het is niet duidelijk of de Galaxy S6 straks dezelfde, sterk vernieuwde interface zal krijgen die we vorige week tegenkwamen in onze Nederlandse preview van Android Nougat op de Galaxy S7 Edge. De kans is zeker aanwezig, omdat Samsung het laatste jaar duidelijk lijkt te streven naar uniformiteit van de software op haar verschillende toestellen. Echter, zolang er nog geen testversie van de nieuwe software uitlekt, blijft het koffiedik kijken.

Dat Samsung nu aan de update werkt, laat in ieder geval zien dat de S6 en S6 Edge na de S7 modellen aan de beurt gaan komen voor de update. Dit zal wel ergens in het eerste kwartaal van 2017 gaan gebeuren – al dan niet vooraf gegaan door een eigen betatest-programma.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee