Samsung registreert meer AI-gerelateerde merknaam: Kestra, Bix-bee, Bix:)By, etc.

Nieuwe merknaamregistraties van Samsung in de EU en Zuid-Korea lijken te bevestigen dat de AI assistent van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus inderdaad Bixby kan gaan heten. Of Bix-bee. Of Bix:)By. Of Kestra, want ook die naam duikt nu indezelfde context op. Komt de assistent misschien in een mannelijke en een vrouwelijke variant?

samsung-bixby-trademark-variations-eu-1024x330 Samsung registreert meer AI-gerelateerde merknaam: Kestra, Bix-bee, Bix:)By, etc.

Onlangs al kwamen er achter dat Samsung wereldwijd de merknaam Bixby had laten vastleggen, waarbij de omschrijving van het bijbehorende product sterk deed denken aan een digitale assistent. En nu heeft Samsung in de Europese Unie en in Zuid-Korea in een klap aanvragen ingediend voor een flink aantal varianten op dezelfde naam, maar ook op de ‘nieuwe’ naam Kestra.

Naast de reeds ingediende trademark voor Bixby zien we nu dus ook aanvragen voor bescherming van de merknamen Bix-by, Bix-bee, Bix:)by, en Bix:)bee (zie o.a. PDF) – al dan niet in combinatie met de naam van Samsung zelf.

samsung-kestra-kipris-tm-1024x402 Samsung registreert meer AI-gerelateerde merknaam: Kestra, Bix-bee, Bix:)By, etc.

Daarnaast duikt nu dus ook de merknaam Kestra (PDF) op, met precies dezelfde omschrijvingen, in dezelfde productcategorie, met veelzeggende zinnen als: ‘Computer software for enabling hands-free use of a mobile phone through voice recognition‘ en ‘Computer software used to process voice commands‘.

samsung-kestra-tm-description-1024x655 Samsung registreert meer AI-gerelateerde merknaam: Kestra, Bix-bee, Bix:)By, etc.

Dat Bixby en varianten, en Kestra dus iets te maken hebben met Samsung’s eigen AI assistent – waarover al geruchten de ronde doen sinds de overname van Viv Labs – staat als een paal boven water. Waarom er sprake is van twee namen is minder helder. Gaat het hier om een mannelijk en een vrouwelijke variant? Of gaat het hier toch eerder om diensten die slechts een deel uitmaken van de gehele AI service, die Samsung straks tegelijk met de Galaxy S8 (Plus) zal lanceren?

Definitieve antwoorden op deze vragen krijgen we pas begin 2017, als de toestellen daadwerkelijk onthuld worden.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee