Samsung Galaxy S6 met Android 7.0 Nougat duikt op in benchmarks

Kort geleden dook het nieuws op dat Samsung begonnen is met de ontwikkeling van Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S6. Benchmarkgegevens bevestigen dit nu.

galaxy-s6-android-nougat-gfxbench Samsung Galaxy S6 met Android 7.0 Nougat duikt op in benchmarks

Precies een week geleden kon je al lezen dat Samsung was begonnen met de ontwikkeling van Android Nougat voor de Galaxy S6 serie. Kersverse informatie uit de databases van de benchmarktests GFXBench en Geekbench bevestigen dit nu.

Natuurlijk komen we uit de opgedoken informatie verder niet echt te weten wát de Nougat update zoal naar de Galaxy S6 brengt – of bijvoorbeeld dezelfde, sterk vernieuwde interface aan boord is die we ook op de Galaxy S7 met Android Nougat zien.

galaxy-s6-android-nougat-geekbench Samsung Galaxy S6 met Android 7.0 Nougat duikt op in benchmarks

Op dit moment hebben we alleen nog maar de ‘gewone’ Galaxy S6 betrapt op het draaien van Android 7.0, al wordt zijn gebogen broertje – de Galaxy S6 Edge – ongetwijfeld blootgesteld aan dezelfde proefrondjes. Over de stand van zaken rond de Nougat update voor de Galaxy S6 Edge Plus durven we minder stellige uitspraken te doen.

In ieder geval vewachten we dat de Nougat update voor de S6-serie ergens in het eerste kwartaal van 2017 van start zal gaan. We zijn benieuwd of er daaraan voorafgaand nog een beta-test programma gelanceerd zal worden.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Marco Zwetsloot zegt

  Helaas nog steeds geen….
  November security update
  December security update
  Android 7.0

  Krijg het vermoeden dat de security updates gedaan zouden worden na update naar 7.0 maar dat daarmee issues zijn gevonden die nog niet opgelost zijn.
  Iig geen nieuws is geen goed nieuws denk ik.

  • Michel zegt

   Ja, maar daarvan is niet te controleren of het toestel een firmware van Samsung zelf draait, of een custom ROM (wat waarschijnlijk het geval is)

Praat mee