‘Samsung Galaxy A7 (2017) krijgt IP68 waterdichte body’

De kans lijkt niet gering dat Samsung’s volgende generatie van de Galaxy A-serie een behuizing krijgt met IP68 gecertificeerde waterbestendigheid. Dit gerucht gaat over de grootste van het trio, de Galaxy A7 (2017), al denken we dan natuurlijk graag dat ook de kleinere Galaxy A5 (2017) in aanmerking komt.

samsung-galaxy-a5-2017-render-2 'Samsung Galaxy A7 (2017) krijgt IP68 waterdichte body'

Render van de Galaxy A5 (2017) – de A7 (2017) zal er ongeveer hetzelfde uitzien

Volgens informatie in handen van Sammobile krijgt de Galaxy A7 (2017) niet alleen een 5,7 inch Full HD AMOLED scherm, een 16 megapixel camera achter én voor, 3 GB LPDDR4 RAM en 32 GB interne opslag – conform eerder opgedoken specificaties – maar ook een behuizing die tegen water kan.

De behuizing van glas en aluminium van de A7 (2017) zou, net als de Galaxy S7, een IP68 certificatie hebben. Dit wil zeggen dat hij een half uur onder water kan liggen op een diepte tot anderhalve meter, én geheel stofdicht is.

Dat is natuurlijk een erg prettige eigenschap voor een telefoon. Maar, zo denken wij dan, als de A7 (2017) dit heeft, is de kans niet klein dat ook de Galaxy A5 (2017) een vergelijkbaar weersbestendige body heeft. Tenslotte waren de A5 en A7 in 2016 nagenoeg identiek qua features. Qua bouwkwaliteit en behuizing was zelfs de A3 vorig jaar geheel vergelijkbaar met zijn grotere broers, dus wie weet dat zelfs de Galaxy A3 (2017) tegen een flinke plens kan.

Dat alles neemt niet weg dat de bovengenoemde informatie nog niet bevestigd kan worden, waardoor korreltjes zout nodig blijven. We verwachten dat Samsung de nieuwe A-serie nog voor het einde van dit jaar officieel zal lanceren. De daadwerkelijke release volgt dan waarschijnlijk ergens in januari.

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Praat mee