Samsung Galaxy A5 (2017) nu al te zien op video (update)

Dat Samsung de aankomende Galaxy A5 (2017) op korte termijn lanceert is te verwachten. Dat het toestel nu in een klap compleet uitlekt op video, is verrassender.

wp-1480536218245 Samsung Galaxy A5 (2017) nu al te zien op video (update)

YouTuber Niel Potgieter kreeg de Galaxy A5 (2017) vroegtijdig in handen, en maakte er alvast een review van. Op zich prima, allemaal, maar tevens besloot hij al zijn beeldmateriaal alvast op YouTube te openbaren. En zo zien we het toestel dus voor het eerst, en direct in volle glorie.

Qua design borduurt de Galaxy A5 (2017) duidelijk voort op de huidige Galaxy S7. Metaal, glas, en afgeronde vormen slaan de klok, en – zo te zien – niet onverdienstelijk.

De getoonde versie van de A5 (2017), met modelcode SM-A520F, is dezelfde die begin 2017 hier in de winkels zal liggen. Het toestel heeft een 5,2 inch full HD AMOLED display, een octacore processor (Exynos 7870 of 7880) en een 16 megapixel camera voor én achter. Standaard is er 3 GB werkgeheugen aan boord, en 32 GB opslag, die middels SD kaart verder uitgebreid kan worden. Dit alles is zo’n geheel conform eerder opgedoken specificaties.

Zoals wij eerder ontdekten, draait de A5 (2017) inderdaad op Android 6.0.1 Marshmallow, met een zo te zien behoorlijke nieuwe versie van de TouchWiz interface, de zogeheten Grace UX die we kennen van de Note7. Een precieze batterijcapaciteit komen we niet te weten, maar de Galaxy A5 (2017) zou in ieder geval over voldoende uithoudingsvermogen beschikken. Een USB type-C poort prijkt onderop de telefoon, en de Home knop herbergt ook nu weer een vingerscanner. En je ziet het goed: het Always On Display is ook aanwezig.

Maargoed, de video dus. Of beter gezegd: twee video’s – een korte, en een uitgebreidere review. Houdt wel in je achterhoofd dat het toestel dat meneer Potgieter in handen heeft, nagenoeg zeker nog draait op een vrij vroege testversie van de software. Update: het was te verwachten, de video’s zijn weer weg. Een paar willekeurige screenshots zijn nog overgebleven, zodat je tenminste een indruk kunt krijgen van wat er zoal te zien was:

Galaxy A5 (2017) release en prijs

Wij verwachten dus dat Samsung de Galaxy A5 (2017) in ieder geval nog voor het einde van het jaar officieel zal onthullen, waarna het toestel samen met de Galaxy A3 (2017) in januari in de winkels ligt. De grotere Galaxy A7 (2017) komt waarschijnlijk niet naar Europa, zo ontdekten wij recent.

Hoewel er natuurlijk nog geen prijzen bekend zijn van de A5 (2017) gaan we er vanuit dat deze niet veel zullen afwijken van de adviesprijzen die de A5 (2016) vorig jaar meekreeg: iets boven de € 400,- voor een los toestel, dus. De A3 (2017) gaat dan voor ongeveer € 100,- minder over de toonbank.

(via)

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Reacties

  1. Robert zegt

    Volgens Samsung is het bijna zo ver, er zijn soms vloggers die de kans krijgen om een toestel in een vroeg stadium kunnen testen. Zo ook bij de A5 2017, de release is bijna aanstaande volgens de klantenservice.

Praat mee