Samsung bevestigt de Bixby digital assistant voor de Galaxy S8

Afgelopen week zagen we al geruchten verschijnen over de zogenaamde Bixbyofwel de toekomstige nieuwe digital assistant die de (gouwe?) ouwe S Voice in Samsung’s toekomstige vlaggenschip moet gaan vervangen.

Dit weekend wist Reuters te melden dat Samsung ondertussen officieel heeft bevestigd dat Bixby inderdaad de nieuwe digital assistant van de Galaxy S8 gaat worden.

Samsung gaat Bixby uitbrengen met behulp van het zogenaamde Viv artificial intelligence platform, een startup opgericht door de makers van SIRI (yup, die van Apple) en later opgekocht door niemand minder dan Samsung zelf!

Veel meer details wist Reuters overigens niet vrij te geven, dus over wat voor soort features Bixby zal beschikken en in hoeverre deze zullen afwijken van S Voice weten we nog niet. Maar iets zegt ons dat naarmate de release van de Galaxy S8 dichterbij komt we langzaam maar zeker steeds meer te horen zullen krijgen over Bixby 😉

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee