Krijgt de Galaxy S8 dan wel een drukgevoelig touchscreen?

Volgens geruchten uit Samsung’s thuisland zou het bedrijf haar aankomende Galaxy S8 mogelijk uitrusten met een scherm dat drukgevoelig is.

samsung-galaxy-s7-3d-force-touch-patent-1 Krijgt de Galaxy S8 dan wel een drukgevoelig touchscreen?

Vorig jaar leek het zo zeker: ja hoor, de Galaxy S7 krijgt een scherm dat drukgevoelig is. Zelfs de benodigde interface patenten – met de afbeelding hierboven – waren al ruim te voren aangevraagd. Toen het toestel uiteindelijk werd gelanceerd bleek het allemaal toch niet zo te zijn. En dus begon het aftellen.

Om precies te zijn, begon het aftellen tot het moment dat het gerucht opduikt dat de Galaxy S8 wel een dergelijk beeldscherm krijgt. Dat moment is nu dus gekomen, middels een bericht uit Zuid-Korea, waaruit zou blijken dat Samsung overweegt het toestel ermee uit te rusten. Het idee is als volgt. Als Huawei toestellen op de markt brengt met een drukgevoelig scherm dat door Samsung gefabriceerd is, dan is het voor de Zuid-Koreanen slechts een kleine stap om deze technologie ook in de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus – de grotere broer – te stoppen.

Daarmee is nog niet gezegd dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren, al zou een senior executive van het bedrijf hebben laten vallen dat Samsung het wel van plan is, ‘in de nabije toekomst’. Voor ons blijft het vooral afwachten. Tot de officiële onthulling, of in ieder geval zolang er geen verdere bevestiging opduikt, raden wij een korreltje zout aan. Of twee.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee