Galaxy S8 krijgt mogelijk front camera met autofocus

Samsung voorziet de Galaxy S8 mogelijk van een frontcamera met een heuse autofocus, voor scherpere selfies.

galaxy-s8-front-cam-autofocus Galaxy S8 krijgt mogelijk front camera met autofocus

Er gaan al een tijd lang geruchten dat Samsung haar aankomende Galaxy S8 en zijn grotere broer, de Galaxy S8 Plus, wil uitrusten met een sterk verbeterde frontcamera. Niet alleen zal deze waarschijnlijk een flink hogere resolutie (minstens 8 megapixel krijgen dan zijn voorganger, maar – aldus bronnen in Zuid-Korea – een heuse autofocus meekrijgen.

Hoe normaal het inmiddels ook is dat een smartphonecamera aan de achterkant van het toestel beschikt over autofocus, zo uitzonderlijk is het als ook de frontcamera dit kunstje kan. Voor de gemiddelde selfie-ma(a)k(st)er is het dan ook geen broodnodige functie. Maar in de race om de beste camera’s wil Samsung niks aan het toeval overlaten – en de S8 dus een frontcam mét autofocus meegeven.

Natuurlijk duurt het nog even voordat Samsung haar volgende generatie toptelefoons zal lanceren, en dus nemen we vooralsnog geruchten altijd met een gezonde korrel zout. Er kan tenslotte nog veel veranderen de komende maanden – zeker als de Zuid-Koreanen het toestel inderdaad pas in maart onthullen, zoals recente andere geruchten beweerden.

Wil je van ons een berichtje ontvangen zodra de Galaxy S8 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze gratis email notificatie:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

Praat mee