Galaxy S8 krijgt misschien display dat bijna gehele voorkant beslaat

Een ouder gerucht over Samsung’s aankomende Galaxy S8 duikt opnieuw op: het toestel krijgt mogelijk een scherm dat bijna de gehele voorzijde van het toestel in beslag neemt.

samsung-galaxy-s8-display-gehele-voorkant-amoled Galaxy S8 krijgt misschien display dat bijna gehele voorkant beslaat

Een slide met daarop te zien een telefoon met een screen-to-body ratio van 99%

Een onderzoeker van Samsung’s display-tak heeft losgelaten dat het bedrijf flink investeert in de ontwikkeling van een AMOLED beeldscherm dat een groot deel van de voorkant van een telefoon in beslag neemt. Hoewel de beste man het niet expliciet wilde benoemen, sluiten zijn uitspraken goed aan bij een eerder gerucht over een Galaxy S8 met gebogen edges aan zowel de zijkanten, als ook aan boven- en onderzijde.

Uit China komt tevens bovenstaande slide overgewaaid, die een smartphoneconcept toont – ietwat vaag – met een display dat maar liefst 99 procent van de voorzijde van het apparaat bedekt. Ter vergelijking: dit jaar is dat op de Galaxy S7 Edge ‘slechts’ 80 procent.

Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk geldt met dit soort geruchten hetzelfde als met andere berichten over cutting-edge-tech-in-het-volgende topmodel: dat Samsung het kan maken wil nog lang niet zeggen dat het op een schaal geproduceerd kan worden die nodig is voor een topmodel. Of anders gezegd: er is een wereld van verschil tussen het maken van ‘een toestel’ en het betrouwbaar fabriceren van ’30 miljoen toestellen’. Dus: korreltje zout, etc. etc.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee