‘Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus krijgen extra groot beeldscherm’ (om Note 7 te doen vergeten)

Volgens Zuid-Koreaanse analisten heeft Samsung besloten de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus uit te rusten met respectievelijk een 5,7 en een 6,2 inch beeldscherm. Dit, om die andere phablet, de Galaxy Note 7, te doen vergeten.

galaxy-s8-concept-1024x573 'Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus krijgen extra groot beeldscherm' (om Note 7 te doen vergeten)

Uit Samsung’s thuisland komt het bericht de Galaxy S8 en S8 Plus volgende jaar mogelijk over een flink groter scherm beschikken dan de huidige generatie topmodellen. Waar eerdere geruchten nog melding maakten van een S8 en S8 Plus met respectievelijk een 5,1 en 5,5 inch schermdiagonaal, is er nu sprake van schermen van 5,7 en 6,2 inch.

Hoewel dit flink uit de kluiten gewassen lijkt, is het eigenlijk helemaal niet zo onlogisch, in het licht van andere recente berichten dat de S8 modellen een scherm hebben dat de gehele voorzijde van het toestel bedekt. Dit biedt inderdaad de mogelijkheid om – een even groot blijvend toestel – meer scherm te proppen. Zeker niet, als ook de Home knop niet meer in de weg zit.

Al met al lijkt het plaatje dus vrij logisch, en is maar de vraag of Samsung dit inderdaad doet om de ‘Note 7 te doen vergeten’. Wel kunnen we ons goed voorstellen dat de komst van een Galaxy S8 met een groot scherm een interessant alternatief biedt voor iedereen die graag een Note 7 had willen aanschaffen.

Overigens zien we wederom bevestig dat beide Galaxy S8 modellen een of andere vorm van edge scherm krijgen – met gebogen randen aan de zijkant, maar mogelijk ook boven en/of onderkant. Voor een geheel platte smartphone kun je straks beter bij aankomende toestellen als de Galaxy A5 (2017) terecht.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. Bobo zegt

    Misschien is t verstandig om de note serie te schrappen en s series te voorzien van een s-pen.. zo heeft samsung een hele jaar de tijd voor een next top toestel zoals iphone ipv 2 in een jaar…

    • The Samsunlu zegt

      Daar dacht ik ook aan. Gewoon twee S modellen, waarvan de iets groter is en een s-pen heeft (Note). Ik denk zelf dat Samsung een goede comeback zal maken, maar dat zullen we moeten afwachten.

Praat mee