Evan Blass: ‘Ja, Samsung werkt aan een Galaxy Note 8’

Beruchte roddelaar Evan Blass laat via Twitter weten dat Samsung zou werken aan een Galaxy Note 8.

galaxy-note-8-evleaks Evan Blass: 'Ja, Samsung werkt aan een Galaxy Note 8'

Na de teleurstellende perikelen rond de Galaxy Note 7 – die, zoals we je ongetwijfeld niet hoeven te herinneren, niet uit kwam – rees al snel de vraag of dat het einde betekent van de Note serie. Vrij snel daarna was het nota bene Samsung zelf die suggereerde dat er volgend jaar wel degelijk gewoon weer een Galaxy Note 8 op de markt zal komen. En nu doet de bekende telefoonroddelaar Evan Blass – @evleaks op Twitter – ook een duit in het zakje.

Via Twitter bevestigt de beste man niet alleen de modelcodes van de aankomende Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus – die we al wisten: SM-G950 en SM-G955 – maar hij laat en passant weten dat er ook een SM-N950 in de maak is.

Wie bekend is met Samsung’s modelcodesysteem weet dan genoeg: toestellen beginnend met SM-N zijn namelijk Note telefoons. De Note 7 was de SM-N930, en omdat het getal vier niet lekker ligt in Koreaanse kringen is de volgende in de rij dan de SM-N950 – logischerwijs de Galaxy Note 8.

Dat is goed nieuws voor iedereen die vindt dat Samsung na de Note 7 gewoon een beetje door moet bijten, zonder gelijk de S Pen in de ring te gooien. Daarbij willen wij dan nog wel aanstippen dat het wat vroeg is om definitieve conclusies te trekken over wat Samsung over pakweg een jaar zal gaan doen – er vanuit gaande dat de Note 8 weer na de zomer in 2017 uitgebracht moet gaan worden, en niet tegelijk met de Galaxy S8.

Dat alles neemt niet weg dat we goede hoop hebben op termijn toch weer een nieuwe Note te kunnen begroeten. En dat is fijn.

Reacties

  1. Kenes Etienne zegt

    Fijn een nieuwe note. Ik werk al enkele jaren met een tablet note galacxie 8..0 gt n 5100. Dagelijks gebruik de pen,, ook om mails te schrijven met de hand. Ik zie er naar uit een degelijke opvolger.te vinden.
    Groeten
    Etiennne Kenes

Praat mee