Beta-testprogramma voor Android 7.0 Nougat op de Galaxy S7 en S7 Edge

Samsung staat op het punt een beta-testprogramma te lanceren voor Android 7.0 Nougat op de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge – in onder meer Engeland, maar niet in Nederland.

galaxy-s7-edge-android-7-nougat-beta Beta-testprogramma voor Android 7.0 Nougat op de Galaxy S7 en S7 Edge

Vanaf 9 november tot pakweg half december geeft Samsung een beperkt aantal gebruik(st)ers de gelegenheid om Android 7.0 Nougat en alle nieuwe snufjes uit te testen op de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De feedback uit dit beta-testprogramma wordt gebruikt om de update naar Android Nougat zo probleemloos mogelijk te maken alvorens deze naar het grote publiek wordt uit te rollen.

Vorig jaar deed Samsung hetzelfde met de Marshmallow beta op de Galaxy S6, het resultaat mocht er zijn: in vergelijking met voorgaande grote Android updates op andere Galaxys, verliep de sprong naar Android Marshmallow op de S6 modellen behoorlijk vlekkeloos.

Om mee te doen aan het programma, moet jouw Galaxy S7 of S7 Edge voorzien zijn van de landcode van een deelnemend land – Engeland, in dit geval. Voor de doe-het-zelvers: je kunt dit doen door een Engelse firmware op je toestel te flashen, maar dan moet je dit wel combineren met een factory reset. Althans, dat was vorig jaar tijdens de Galaxy S6 beta nodig.

Vervolgens dien je nog de Galaxy Beta Programme app te installeren, die eerst wel, en nu weer niet in Ssamsung’s Galaxy Apps winkel te vinden was. Via de collega’s van Sammobile is de app nog wel te downloaden.

De verwachting is dat de update naar Nougat niet alleen een nieuwere versie van het Android besturingssysteem naar de Galaxy S7 en S7 Edge, maar ook de vernieuwde TouchWiz interface die Samsung wilde lanceren met de Galaxy Note 7, en hopelijk ook de mogelijkheid losse icon-packs te installeren in de Theme Store.

Hoewel de komst van dit betaprogramma niets zegt over wanneer de officiële Nougat update naar de Galaxy S7 (Edge) komt, startte de Marshmallow update voor de S6 enige weken na de betatest. Dit kan dus betekenen dat Nougat nog vlak voor het einde van dit jaar op de S7 zal verschijnen, maar het kan net zo goed begin 2017 worden.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee