Samsung topman: ‘Galaxy S8 krijgt gelikt ontwerp, verbeterde camera’

Een Samsung topman heeft een hint gegeven over de plannen voor de Galaxy S8: het toestel krijgt een gelikt ontwerp, en een verbeterde camera.

samsung-galaxy-s8-dual-camera Samsung topman: 'Galaxy S8 krijgt gelikt ontwerp, verbeterde camera'

De zoon van Samsung’s hoogste baas en kersvers lid van de board of directors, Lee Jae-Yong, heeft zich uitgelaten over de plannen die de Galaxy Note 7 moeten doen vergeten. De Zuid-Koreanen gaan zich volledig op de ontwikkeling van de Galaxy S8 richten.

Daarbij lichtte de beste man alvast een tipje van de sluier op: volgens hem zal de Galaxy S8 een ‘slick design‘ – uhm, gelikt design? – hebben, én een camera die beter is dan die van de huidige topmodellen. Daarmee weten we nog niet hoe het toestel er echt uit zal zien, maar met een beetje goede wil lezen we er in ieder geval een bevestiging in van recente geruchten over een flink vernieuwd uiterlijk.

Een camera die beter is dan die van de Galaxy S7 maakt natuurlijk eveneens nieuwsgierig. Recente geruchten wijzen erop dat Samsung de Galaxy S8 – of tenminste de grote variant, de Galaxy S8 Plus – zal uitrusten met een camera met twee lenzen. Dit zou in ieder geval één manier zijn waarop Samsung haar huidige cameratechnologie kan overtreffen, mits juist geïmplementeerd.

Alle perikelen met de Galaxy Note 7 hebben ervoor gezorgd dat Samsung minstens één kwartaal amper winst maakt – wat op zich al een hele prestatie is. Toch is het bedrijf erop gebrand een Galaxy S8 te brengen die al het voorgaande doet vergeten. Een goed ontwerp en een betere camera zijn in ieder geval een stap op weg naar deze doelstelling. Of het voldoende is zal uiteindelijk in februari blijken, als Samsung daadwerkelijk de Galaxy S8 lanceert.

Wil jij een berichtje van ons ontvangen wanneer het toestel in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee