Samsung brengt mogelijk ook swipe features naar haar vingerafdrukscanner

Een vandaag gepubliceerde patentaanvraag laat zien dat Samsung nadenkt over de implementatie van een vingerscanner met met swipe-functionaliteit. De logische vraag is dan, uiteraard, of we een dergelijk snufje zullen tegenkomen in de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

samsung-patent-fingerprint-scanner-swipe-feature-2 Samsung brengt mogelijk ook swipe features naar haar vingerafdrukscanner

Google’s nieuwe Pixel telefoons en – nog eerder – Huawei brachten al een vingerafdrukscanner waar de gebruik(st)er overheen kan vegen om bepaalde acties op het toestel uit te voeren. Een vandaag in Zuid-Korea gepubliceerde patentaanvraag (PDF) laat zien dat Samsung een vergelijkbaar kunstje overweegt.

In de aanvraag legt Samsung vast hoe je met een veegbeweging over de vingerscanner je telefoon ontgrendelt, en direct naar een specifieke applicatie gaat. Op bijvoorbeeld Google’s Pixel telefoons kun je je notificaties tonen door naar beneden te vegen over de scanner.

samsung-patent-fingerprint-scanner-swipe-feature-3-1 Samsung brengt mogelijk ook swipe features naar haar vingerafdrukscanner

Uiteraard roept een dergelijke patentaanvraag direct de vraag op of we deze feature straks kunnen tegenkomen in de Galaxy S8. De aanvraag werd anderhalf jaar geleden ingediend, en nu gepubliceerd. Veel vingerafdrukscanners zijn technisch gezien in staat om beweging te detecteren, waardoor implementatie vooral een kwestie van de juiste software lijkt.

Haalbaar is het dus allemaal wel, maar als het puntje bij het paaltje komt patenteert Samsung genoeg functies die uiteindelijk niet in een eindproduct belanden. Uiterlijk eind februari weten we meer, als de Zuid-Koreanen hun toptelefoons voor 2017 daadwerkelijk onthullen.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee