‘Samsung overweegt batterijen van LG voor de Galaxy S8’

Volgens berichten uit Samsung’s thuisland zou het bedrijf overwegen bij grote concurrent LG te gaan winkelen zijn voor de batterijen van de Galaxy S8, die begin 2017 moet verschijnen.

galaxy-s8-lg-batterij 'Samsung overweegt batterijen van LG voor de Galaxy S8'

Dat concurrerende telefoonmakers bij tijd en wijle in elkaars onderdelenassortiment duiken is allerminst verrassend. Toch is het gerucht dat Samsung mogelijk accu’s van LG in de Galaxy S8 wil gaan stoppen significant. Tenslotte zijn de twee Zuid-Koreaanse bedrijven ook directe rivalen, en het inkopen van de oplossing voor het grote Galaxy Note 7 debacle bij LG zorgt in dat land mogelijk voor ruime hoeveelheden hilariteit.

Vast staat in deze kwestie overigens nog niets. LG is slechts één van de leveranciers die door Samsung wordt overwogen voor de inkoop van Galaxy S8 batterijen. Daarbij is het ook nog eens goed om te bedenken dat LG, net als Samsung, in feite bestaat uit een flink aantal losse onderdelen, waarbij het LG Chem is, die onderdelen als accu’s fabriceert.

Voor de consument telt uiteindelijk uiteraard maar één ding: dat de Galaxy S8 straks gewoon veilig is, net als de Galaxy S7. Een herhaling van het licht onvlambare Galaxy Note 7-circus kunnen de Zuid-Koreanen niet gebruiken, tenslotte.

De Galaxy S8 wordt vermoedelijk in februari gelanceerd, en komt waarschijnlijk in twee versies: een 5,1 inch en een 5,5 inch variant, die beide met een dual edge scherm zijn uitgerust. In ieder geval de grote versie – laten we ‘m de Galaxy S8 Plus noemen – krijgt mogelijk een 4K UHD scherm en een dual camera aan de achterzijde.

Wil jij een berichtje ontvangen wanneer de Galaxy S8 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. Rick zegt

    hmmmm ik zie graag weer een verwijderbare accu, zoals ik de afgelopen 6 jaar bij Samsung heb gehad en nu bij mijn S5neo. as maart mag ik weer verlengen en als er dan geen geschikte samsung mobiel vinden met deze eigenschap dan maar een kijken bij LG….hmmm misschien de g4?

Praat mee